Next Eleven wordt ook wel afgekort tot N-11. Dit zijn de landen die volgens Goldman Sachs’ econoom Jim O’Neill het potentieel hebben om samen met de BRIC-landen, ’s werelds grootste economie van de 21ste eeuw te vormen.
Next Eleven: N-11
De volgende landen maken deel uit van de Next Eleven: Bangladesh, Egypte, Indonesië, Iran, Mexico, Nigeria, Pakistan, Filippijnen, Turkije, Zuid-Korea en Vietnam.
Veelbelovende vooruitzichten
De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs schaarde deze landen in 2005 onder de volgende 11 veel belovende landen (na de BRIC-landen), vanwege veelbelovende vooruitzichten voor investeringen en toekomstige groei.
Criteria Goldman Sachs
De criteria die Goldman Sachs hanteerde waren macro-economische stabiliteit, politieke volwassenheid, openheid van het beleid, handel en investeringen en de kwaliteit van het onderwijs. Het N-11 rapport is een vervolg op de eerder geïntroduceerde BRIC-landen, te weten Brazilië, Rusland, India en China.
BRIC-kandidaten
Sommige van de meer ontwikkelde landen van de Next Eleven-landen, zoals bijvoorbeeld Turkije, Mexico, Nigeria en Indonesië, worden ook wel gezien als de meest waarschijnlijke kandidaten om zich bij de BRIC-landen te voegen.
Sommige andere zich ontwikkelende landen die nog niet het economische niveau van de N-11 hebben bereikt, zoals Zuid-Afrika, hebben ook interesse in de BRIC-status. Economen op de Reuters 2011 Investment Outlook Summit in december 2010, wezen het idee van Zuid-Afrika echter af om tot de BRIC-landen toe te treden.
De Next Eleven-landen kunnen worden vergeleken met de CIVETS, een term wat is bedacht door Robert Ward. Ward is de (huidige) Global Prognoses-directeur voor de Economist Intelligence Unit (EIU). De CIVET-landen worden gevormd door (in het Engels): Colombia, Indonesia, Vietnam, Egypt, Turkey, South Africa.
ProtectiePortefeuille
De afgelopen jaren waren niet het makkelijkste voor beleggers. Sinds 2008 is de AEX ongeveer gehalveerd. Toch hebben wij en onze abonnees van de ProtectiePortefeuille een mooi rendement behaald in deze periode.
Door zowel shortposities als long middels Turbo’s, Speeders en Sprinters, is het resultaat fors gestegen. Een goede strategie is dus van grote waarde. Gelukkig staan de kosten van een abonnement op de ProtectiePortefeuille in geen relatie tot de opbrengsten.
U kunt ook profiteren van de ontwikkelingen van obligaties, edelmetalen en/of uw portefeuille beschermen. Met een abonnement op deze modelportefeuille ontvangt u direct onze informatie.
Kijk op https://beleggen.com/protectieportefeuille of http://www.beursbulletin.nl/acties/tu/ voor meer informatie.