Nieuwe dalingen op komst

Vorige week schreef ik: “Pas goed op voor schijnbewegingen. Dit herstel is krachtig en zal veel beleggers op het verkeerde been gaan zetten. Zeker het deel stijging na de bodem op of rond 4 februari, zal velen ertoe brengen om weer vol in aandelen te stappen”.

De inkt was nog niet droog of de markten knalden naar beneden. De titel van het stuk ‘Schijnbewegingen” was duidelijk op zijn plaats, zij het dat ik verwachtte dat pas ná 8 februari de (eerste) grote beweging op komst was. Na de verwachte bodem op 4 februari zeiden de hoge lage waterstanden dat er een top op 8 februari plus of min 1 dag zou zijn. Kijkend naar de Dow Jones kwam een bodem op 5 februari, hetgeen +1 dag is ten opzichte van hetgeen verwacht was. Een marge van één dag is niet ongebruikelijk. De top van de Dow Jones kwam op dinsdag 9 februari, dus wederom +1 dag.

dow jones

Wanneer we voor het vervolg kijken naar de Tidal Sum, dan zien we de hoogste waarde op 14 februari 2010. Dat betekent dat de bodem op 14 februari ligt. Aangezien dat een zondag is, ga ik – in beginsel – uit van 12 of 15 februari als draaipunt. De Tidal Sum wordt vastgesteld door de hoogste waarden van de hoge waterstanden, de laagste waarden van de hoge waterstanden, de hoogste waarden van de lage waterstanden, de laagste waarden van de lage waterstanden, de hoogste waarden van de zogenaamde tidal swings en de laagste waarden van de tidal swings bij elkaar op te tellen.

tidal sum

Echter, behalve naar de Tidal Sum kijk ik eveneens naar de draaipunten van mijn ITS-indicator©. Draaipunten zijn er op: 11 februari, 12 februari en 13 februari. Daar komt dan ook de bodem op 14 februari nog bij. Alles tezamen verwacht ik op 11 februari een bodem en op 12 februari een top. Ook in de fase ná 12 februari verwacht ik nog meer daling. Wanneer de volgende dalingen precies plaatsvinden, is na te lezen in de nieuwste versie van mijn nieuwsbrief.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 24 januari 2010 hier downloaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.