Olie back on track? Of toch nog even terug?

De olie lijkt terug van weggeweest, maar te vroeg victorie kraaien hoeft niet. Een terugval met een hogere bodem lijkt nog steeds mogelijk. Ik denk aan $ 53 tot $ 54 en dan weer omhoog om de huidige weerstand aan te vallen.

Na de bodem van de Texaanse Olie (WTI) volgde een vrij stabiel herstel tot de target tussen $ 58 en $ 59 die ik enkele weken geleden aangaf in deze column in BeursBulletin. Zelf heb ik een positie ingenomen vanaf $ 53,50 tot $ 57 dollar, die  een leuke winst opleverde. Nu de target is bereikt, kunnen we vanwege de zware weerstand mogelijk even terug. Ik heb mijn verwachting in grafiek 1 getekend. Ik verwacht een daling tot minimaal $ 56, maar een daling ergens tussen de $ 54 en $ 55 zou mij ook niet verbazen. Daar kan een draai komen met een hogere bodem, waardoor de weg richting de zware weerstand op $ 58 tot $ 59 hervat kan worden met mogelijk een uitbraak boven $ 59 tot $ 60. Een terugval biedt zodoende een mooie kans om rond de genoemde steun de olie op te pakken.

De beweging die nu op gang is gekomen tot $ 58 en $ 59 ziet er mooi uit en daardoor nemen de kansen toe op het scenario dat ik voor ogen heb. In tegenstelling tot het herstel vanaf november tot eind vorig jaar, kunt u in grafiek 2 al meteen zien dat tussentijdse grote dalingen uitblijven. Deze vormen nu de basis voor meer. Tot de target (zie oranje vakje) kan ik de mogelijke weg uitstippelen. Daarna zal het veel moeilijker worden omdat daar ook het 200-daags gemiddelde gaat meespelen. Daar komen we te zijner tijd wel weer op terug.

Maar laten we niet te vroeg juichen. Er kan nog een daling komen tot $ 54 en $ 55 en mogelijk zelfs tot $ 53. Op dat moment kunnen long-posities weer worden opgenomen tot $ 62 en $ 63 waarna we vrijwel onmiddellijk kunnen draaien voor een terugtest van het niveau rond $ 58 en $ 59. Als het pad wordt gevolgd, kan er heen en terug ongeveer $ 14 dollar worden verdiend. We maken ons er klaar voor want de grafiek geeft duidelijke signalen.

De AMEX OIL Index
Ook de Olie Index kan nog wat omhoog, maar niet meer dan 40 à 50 punten. Dan wordt de top weer bereikt en kunnen we daar opnieuw naar een short-positie kijken die de index tot rond de 1100 à 1140 punten brengt. De index kan gelijk met de aandelenmarkt omlaag en is niet helemaal afhankelijk van het verloop van de olieprijs. Maar voor een groot gedeelte wel uiteraard, wat voldoende kansen biedt om wat met olie te ondernemen de komende weken.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.