Olie: koersdoel $ 67 komt eraan!

Ondanks orkaan Dean, die met categorie 5 tot één van de zwaarsten behoort, zakt de olieprijs verder richting mijn genoemd koersdoel rond $ 67, alwaar ik steun verwacht. De prijs kan nog iets dalen waarna er een belangrijk draaimoment kan komen.

Texaanse Olieprijs op weg naar $ 67

Zoals u weet van mijn vorige analyses heb ik dit koersdoel al een tijdje voor ogen. We zijn nu goed op weg richting dat niveau. Aangezien de oude weerstand rond $ 72 naar beneden toe werd doorbroken, ligt de weg open tot het koersdoel $ 67 – $ 67,50.

Zelfs de aanstormende orkaan Dean kon deze daling niet ombuigen in een stijging richting de toppen in de buurt van $ 80. Wel moet er eerst nog worden afgerekend met de stevige steunzone van $ 70 en $ 71, maar ik denk dat het slechts een kwestie is van dagen voordat de olieprijs onder de $ 70-grens zakt. Op het moment van schrijven (21 augustus) noteert een vat ruwe Texaanse Olie $ 70,60.

Rond het niveau van $ 67 tot $ 67,50 moeten we wel goed opletten. Shortposities moeten dan worden gesloten. Mogelijk kunnen we kijken naar een instapmoment voor een beweging omhoog tot minimaal $ 72.

AMEX Oil Index

We kijken ook altijd even naar de AMEX Oil Index. Rond de top op 1.570 punten hebben we een shortpositie ingenomen. De index staat nu rond 1.300 punten en volgens mij zijn we nog niet klaar met de huidige daling. De index kan volgens mij terug tot 1.150 punten waar de volgende steun wacht. Er zit dan nog een daling van 100 punten tot 150 punten aan te komen. Vorige week hebben we al een test gemaakt rond 1.220 punten, ofwel rond het 200-daags gemiddelde. Een niveau waar we een korte opleving kunnen verwachten. Het is een mooie index om vaak wat mee te ondernemen.

Guy Boscart, US Markets – www.usmarkets.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.