Olie: mooie periode in het verschiet

De West Texas Intermediate (WTI) loopt opnieuw stevig op, maar de echte uitbraak verwacht ik pas na een terugtest van de $ 59 à 60-steun. Daar kunnen we waarschijnlijk instappen voor de rit naar $ 70 of meer per vat.

Het huidige herstel tot ver boven $ 60 komt mede door het doorrollen van de futures, maar tegelijk biedt deze ontwikkeling kansen voor de komende periode. De kans is groot dat olie $ 3 tot $ 4 moet inleveren om op $ 59 à 60 een nieuwe en meteen weer hogere bodem neer te zetten. Vanaf die hogere springplank kan de olieprijs opnieuw -en nu mogelijk een succesvolle- aanval doen op de zware weerstand rond $ 64 à 65, waar naast een horizontale lijn ook het 200-daags gemiddelde wacht. Dit kan de downtrend afsluiten met een stevige uitbraak richting $ 70 en hoger. De minimale target zou ik dan op $ 72,50 willen zetten. Vanaf $ 59 is dit toch zo`n $ 12 à 14 opwaarts potentieel. Natuurlijk gaan we daarop trachten te anticiperen met Turbo’s, waar we zeer goed scoren met posities op de olie.

AMEX Oil Index

Het verloop van de Olie Index kan anders uitpakken dan de olieprijs zelf. De koppeling is er wel, maar laten we niet vergeten dat de aandelen die in deze index zitten ook op het verloop van de aandelenmarkt reageren. Die ondertoon is nog altijd positief. De weerstand blijft dus in de buurt van 1.230 à 1.250 punten wachten op ofwel een forse terugval ofwel op een uitbraak. Dat zou moeten betekenen dat de aandelenmarkt fors moet inleveren of -in het geval van een opwaartse uitbraak- dat de aandelen verder omhoog moeten samen met een stabiele of oplopende olieprijs. De kans op een korte short-positie op deze index lijkt me kansrijk.

Samengevat:

er ontstaan dus aan beide kanten kansen om te anticiperen op ofwel de olieprijs ofwel op de index. Dat gaan we zeker niet nalaten.

Guy Boscart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.