In het boek Ontwerpen en Toepassen van Tradingsystemen geeft auteur Erik Zwierenberg een uitgebreide en diepgaande beschrijving van tradingsystemen zonder daarin moeilijke technische termen gebruiken. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel zet hij de argumenten uiteen waarom beleggen met behulp van systemen vaak tot betere resultaten leidt, hoe tradingsystemen kunnen worden ontwikkeld en welke rol moneymanagement hierbij speelt.

In het tweede deel van het boek licht hij de tradingsystemen toe. De tradingsystemen staan op de bijgeleverde cd-rom. De besproken systemen spelen in op een stijgende, dalende of gelijkblijvende koers, zodat de geïnteresseerde belegger in iedere markt geld kan verdienen. De systemen die aan bod komen, nemen de plaats in van emoties van de belegger. Juist emoties leiden vaak tot grote verliezen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk creëert Zwierenberg een helder beeld om het handelen op basis van deze systemen duidelijk te maken.

tradingsystemen

Door de logische opbouw wordt de lezer snel eigen met de inhoud van het boek. De lezer kan de systemen, die in Excel zijn geprogrammeerd en op de bijgeleverde cd-rom staan, direct testen en toepassen. Het behoort eveneens tot de mogelijkheden deze systemen in beleggingssoftware te plaatsen zoals ‘Wall Street Professional’.

Het boekt vormt een goede basis voor beleggers die meer willen weten over het handelen op basis van systemen. Ook is het boek uitermate geschikt voor de actieve belegger die op basis van technische analyse te werk gaat of voor de belegger die meer wil weten over het beleggen aan de tradingsystemen.

Het boek Ontwerpen en Toepassen van Tradingsystemen is te verkrijgen bij de betere boekhandel of te bestellen via www.keyword.nl.

  • Auteur: Erik Zwierenberg
  • 116 pagina’s
  • Prijs 59,00
  • ISBN 90-77553-01-0
  • NUR 794

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.