Ontwerpen en Toepassen van Tradingsystemen

In het boek Ontwerpen en Toepassen van Tradingsystemen geeft auteur Erik Zwierenberg een uitgebreide en diepgaande beschrijving van tradingsystemen zonder daarin moeilijke technische termen gebruiken. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel zet hij de argumenten uiteen waarom beleggen met behulp van systemen vaak tot betere resultaten leidt, hoe tradingsystemen kunnen worden ontwikkeld en welke rol moneymanagement hierbij speelt.

Gestructureerde vermogensgroei Laat je vermogen consistent groeien met aandelen. Kijk voor je mogelijkheden

In het tweede deel van het boek licht hij de tradingsystemen toe. De tradingsystemen staan op de bijgeleverde cd-rom. De besproken systemen spelen in op een stijgende, dalende of gelijkblijvende koers, zodat de geïnteresseerde belegger in iedere markt geld kan verdienen. De systemen die aan bod komen, nemen de plaats in van emoties van de belegger. Juist emoties leiden vaak tot grote verliezen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk creëert Zwierenberg een helder beeld om het handelen op basis van deze systemen duidelijk te maken.

tradingsystemen

Door de logische opbouw wordt de lezer snel eigen met de inhoud van het boek. De lezer kan de systemen, die in Excel zijn geprogrammeerd en op de bijgeleverde cd-rom staan, direct testen en toepassen. Het behoort eveneens tot de mogelijkheden deze systemen in beleggingssoftware te plaatsen zoals ‘Wall Street Professional’.

Het boekt vormt een goede basis voor beleggers die meer willen weten over het handelen op basis van systemen. Ook is het boek uitermate geschikt voor de actieve belegger die op basis van technische analyse te werk gaat of voor de belegger die meer wil weten over het beleggen aan de tradingsystemen.

Het boek Ontwerpen en Toepassen van Tradingsystemen is te verkrijgen bij de betere boekhandel of te bestellen via www.keyword.nl.

Er zijn inmiddels meerdere soorten tradingsystemen en ze proberen strategiën te gebruiken om dit ook aan machines te leren. Zo kan er al geautmatiseerd gehandeld worden. Er zijn grofweg 3 manieren waarop tradingsystemen worden opgezet, namelijk door een technische analyse, tekstuele analyse en met high-frequency trading[1].

Uit onderzoek blijkt ook dat beleggers die gebruikmaken van tradingsystemen op de langere termijn meer hebben aan een stabiele winst dan winstmaximalisatie[2].

De uitleg in het boek is handig, want gebruiksgemak is ontzettend belangrijk voor beleggers om ook écht gebruik te maken van tradingsystemen. Daarnaast is de veiligheid van het systeem ook van belang, zeker als het systeem online is[3]

  • Auteur: Erik Zwierenberg
  • 116 pagina’s
  • Prijs 59,00
  • ISBN 90-77553-01-0
  • NUR 794

Plan een afspraak in

Als je meer wilt weten over hoe wij jou kunnen helpen, plan dan een gesprek in. We kijken wat je nu doet, kijken waar de gaten zitten en stippelen een plan uit om het te repareren. Als het lijkt alsof we je kunnen helpen om meer rendement te maken, dan laten we je zien hoe dat er uit ziet en kan je zelf beslissen of je er mee aan de slag wil of niet. Deal? Hier is de link om jouw gesprek te boeken: https://www.binnen5minuten.nl/call

Pin ook deze handige infographic als geheugensteuntje:

tradingsystemen

Bronnen:

[1] https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17517575.2018.1493145

[2] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/(SICI)1099-131X(1998090)17:5/6%3C441::AID-FOR707%3E3.0.CO;2-%23

[3] https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/09685220910963983/full/html?fullSc=1&mbSc=1&fullSc=1&fullSc=1&fullSc=1

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.30aandelen.nl/optin-goud1597654353177

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.