Mario Draghi

Beste heer Draghi,

Wanneer wordt het publiek nu geïnformeerd omtrent de huidige benadering ter oplossing van onze monetaire problemen met geen ander vooruitzicht dan de instorting van de munt, waarmee onze koopkracht volledig verloren gaat?

Als strategisch analist en columnist heb ik al sinds jaren verkondigd dat regeringen in wezen altijd de koopkracht van hun onderdanen eroderen zoals dat al sinds mensenheugenis gaande is geweest.

Sommige van mijn columns heb ik verstuurd aan leiders van (kritische) politieke partijen alsmede aan de voormalige president van DNB, Nout Wellink, en zijn opvolger Klaas Knot.

Buiten een ‘notie genomen’ van Nout Wellink, had niemand de moed om te reageren. Is dat vanwege de angst de onwaarheid te moeten bevestigen en “bloed in de straat” te vrezen? Of is het omdat er geen andere uitleg voor de enorme uitholling en vernietiging van de fiatvaluta denkbaar is?

Dit wordt plausibel wanneer de Bank of International Settlements een bedrag van €37 biljoen op de balans van het Europese bankensysteem rapporteert, een systeem dat bovendien veel minder samenhang kent dan dat in de V.S.

Het wordt des te plausibeler wanneer wordt gekeken naar Amerika’s totale schuld inclusief ongedekte verplichtingen (medische zorg, pensioenen etc.) in de orde van grootte van $202 biljoen (ruwweg vier maal het mondiale bruto product), volgens professor Laurence Kotlikoff van de Bosten University.

En wat te denken van de recente uitlatingen van David Stockman, voormalig budgetchef van president Reagan, die niet waren mis te verstaan:

  • we verkeren in het finale stadium van een buitengewoon slecht balspel
  • we verkeren op de rand van een crisis op de obligatiemarkt
  • een in haar eigen jas genaaide Fed is bezig om de kapitaalmarkt te vernietigen middels de koppeling en manipulatie van de prijs van het geld en schuldkapitaal door het balanstotaal op te blazen van $900 miljard in 2008 (dat duurde 93 jaar!) naar bijna $3.000 miljard in 2012. 

Wat het nog schrijnender maakt is dat voormalig presidentskandidaat Ron Paul kenbaar maakte dat de Fed niets anders voorstelt dan een heimelijke verstandhouding met de centrale overheid en het grote zakenleven ten profijte en op kosten van de belastingbetalers. Bij mijn weten is dit de eerste keer dat de Fed door een officieel persoon zo werd neergezet.

Voorts was hij van mening dat geen enkele valuta overleeft zolang een regering daarin de hand heeft. Vandaar zijn commentaar: de enige zinvolle oplossing ligt in de verwijdering van de regering uit het geldsysteem. Hij verbond daaraan de stelling: het is geboden dat het Amerikaanse volk wordt doordrongen van de gevaren die de Fed bewerkstelligt en het belang van een herstel van gezond geld; het leggen van dit fundament dient terstond aangepakt te worden zodat het Amerikaanse volk voorbereid is op de dag dat de Fed’s hersenschim volledig verdampt. Deze quotes stonden te lezen op Paul’s website www.ronpaul2012.com.

Zonder twijfel is iedereen het slechte nieuws zat, hoewel we niet om de feiten heen kunnen:

<  in Europa vindt er een grootschalige bankrun plaats

<  het bankensysteem verkeert in een situatie van excessieve kapitaalratio’s en risico

<  de budgetten in de meeste Westerse landen zijn oncontroleerbaar hoog

<  de (rente)kosten om de oplopende overheidsschulden te dekken lopen snel op

<  terwijl de economische groei terugloopt, zo niet in contractie is

<  daarmee de oplossing overlatend aan de digitale geldpers.

Het zou prachtig zijn als u de ECB een betere pers zou kunnen geven dan Ron Paul over de Fed. Op prijs zou worden gesteld als u goede redenen zou kunnen aangeven om de schijn van ‘normalcy bias’ op de huidige draconische monetaire situatie op te houden. Of zou het misschien niet beter zijn om het falen van het euro experiment maar gewoon te erkennen voordat het nog meer uit de hand loopt?

Uw antwoord zie ik met belangstelling tegemoet.

Vriendelijke groet,

 

Robert Broncel

www.robertbroncel.com

[email protected]

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.