Opgepast voor vallende beurzen

In mijn artikel van vorige week liet ik zien hoe zeer de beurzen het patroon volgen, zoals uitgestippeld in mijn nieuwsbrief van 20 december. Zie hieronder de grafiek van de Duitse beurs. In de nieuwsbrief had ik aangegeven dat we op 5 januari short konden gaan met een bodem op 8 januari. De DAX en de AEX topten op 5 januari en bodemden op 7 januari, met in beide gevallen een nipt hogere bodem op 8 januari. Twee kansen dus om er met een leuke winst uit te springen.

In het vorige artikel liet ik tevens zien dat de waterstanden een top aangaven rondom het weekend van 8 januari. De nieuwsbrief, die hieronder gedownload kan worden, voorspelde op grond van een inversie een stijging van 8 januari naar 12 januari. Rondom het weekend, in de periode dus van 8 tot 12 januari diende een stijging plaats te vinden. De top in de AEX kwam op 345 punten op maandag 11 januari. De DAX topte eveneens op 11 januari en wel bij een koers van 6.094 punten, derhalve min 1 dag ten opzichte van de voorspelling, hetgeen een niet ongebruikelijke afwijking is. Voorts gaf ik aan dat we op 12 januari short konden gaan. Op het moment van publicatie van deze nieuwsbrief is de beurscorrectie gaande zoals voorspeld in de nieuwsbrief.

dax

De hieronder te downloaden nieuwsbrief geeft aan dat een bodem mag worden verwacht op 15 januari. De nieuwsbrief van 20 december werd vanwege de feestdagen bijna een maand vooruit geschreven. Daarbij had ik niet verder gekeken dan 15 januari. In de jongste nieuwsbrief van zondag 10 januari staat echter een andere datum voor een bodem (15 januari) dan in de nieuwsbrief van 20 december. Wellicht dat de hoogste lage waterstanden een begin van een clue kunnen geven.

low tides

Zie hierboven de tabel van de periode 12 tot 17 januari: op bijna alle dagen zijn de hoogste lage waterstanden 0 cm. Lage waterstanden met de hoogste waarde vragen om een top. De vraag is: klopt dat of is ook nu weer sprake van een inversie? Volgende keer het antwoord. Het antwoord is, voor alle duidelijkheid, nu al na te lezen in de jongste nieuwsbrief.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 20 december jongstleden hier downloaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.