Deze week krijgt u van OptieAcademy een put spread op The Travelers Companies als Optie Trade van de Week gepresenteerd.

The Travelers Companies

The Travelers Companies

The Travelers Companies is met tickersymbol TRV aan de Amerikaanse effecten- en optiebeurs genoteerd.

Fundamentele analyse The Travelers Companies:
The Travelers Companies (NYSE: TRV) is een toonaangevende Amerikaanse verzekeraar en biedt een groot scala van verzekeringen aan. Van ongevallenverzekeringen, reisverzekeringen tot aan verzekeringen voor huizen, auto’s, bedrijfspanden en bedrijfsaansprakelijkheid. The Travelers Companies maakt deel uit van de Dow Jones Industrial Average Index.

De onderneming heeft ongeveer 30.000 medewerkers in dienst en behaalde in 2014 een omzet van ongeveer $27 miljard. Op 21 juli komt TRV met de tweedekwartaalcijfers.
Travelers income statement
Onderstaande grafiek geeft de omzet, de winstmarge en het netto-resultaat op kwartaalbasis weer.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $32,2 miljard.
– Omzet (2014): $27 miljard.
– Dividendrendement: 2,4%.
– Koers/winst-verhouding (verwacht 2015): 10,8.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: 1,6.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Daggrafiek The Travelers Companies
Travelers daggrafiek

The Travelers Companies is sinds het begin van dit jaar circa 5% gedaald, waarbij het aandeel inmiddels de ‘lows’ van $101 in april/mei aan het testen is. Het is een veeg teken dat de koers niet meer boven de 10, 20, 40 en 47-daags exponentiële moving averages weet te komen. Rond €104 vormen de dalende 40- en 47-daags exponentiële moving averages een zware weerstand (zie grafiek). Wij verwachten dat het aandeel de komende tijd de dalende trend gaat voortzetten, al zal de steun rond $101 nog wel overtuigend moeten worden doorbroken. In dat geval verlaat TRV de ‘trading range’ van ongeveer $5 aan de onderkant en hanteren we bij een doorbraak een koersdoel van $96. We zitten al geruime tijd ‘short’ in het aandeel middels een put spread die we onderstaand zullen toelichten. Een stop-loss hanteren we evenwel bij een doorbraak van de weerstand rond $105.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $104,12.
Tweede weerstand: $105,40.
Eerste steun: $100,76.
Tweede steun: $98,43 (61,8%-Fibonacci Retracement Level).

We hebben een put spread voor juni opgezet in TRV, waarbij we begonnen zijn met het kopen van een juni 100 put. Vervolgens hebben we een 95 put, dus met een lagere uitoefenprijs, geschreven, zodat we in een put spread kwamen. Onze trade zullen we verderop uitleggen. We hebben deze trade uiteraard exclusief en als eerste aan onze OptieAanbevelingen-abonnees gecommuniceerd.

Onze trade luidde:
‘Vandaag kopen we een juni-put op het Amerikaanse The Travelers Companies (TRV). TRV is een grote Amerikaanse verzekeraar dat deel uitmaakt van de Dow Jones Index. We vinden dat TRV een technisch verzwakt beeld laat zien en we verwachten een verdere daling richting $95. We kopen een put voor juni met uitoefenprijs 100 omdat we de implied volatility van ongeveer 15% laag vinden. We bouwen hiermee wat neerwaartse bescherming in voor onze totale portefeuille. Steun ligt rond $96 en weerstand vinden we op $105,40 respectievelijk $110,45.”

Vervolgens hebben we een lagere put geschreven:
“We willen neerwaartse potentie houden en tegelijkertijd de investering reduceren. We schrijven daarom gedekt een put voor juni met uitoefenprijs 95.

Transactie:
We kopen: Open Buy 1 TRV JUN 100 Put @ $1,20 (betalen).
We verkopen: Open Sell 1 TRV JUN 95 Put @ $0,45 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 TRV JUN 100 Put @ $1,20.
Short: 1 TRV JUN 95 Put @ Short: 1 TRV JUN 95 Put @ Short: 1 TRV JUN 95 Put @ $0,45.”,45.”,45.”

Beperkte investering: we hebben voor de TRV JUN 100/95 put spread ,20 minus we hebben voor de TRV JUN 100/95 put spread ,20 minus we hebben voor de TRV JUN 100/95 put spread $1,20 minus $0,45 betaald,45 betaald,45 betaald, oftewel per put spread.

Break even niveau ligt op: $100-$0,75 = $99,25. Op dit punt hebben we geen verlies en geen winst.

Maximale winst bedraagt: $425, oftewel 567% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie (de derde vrijdag van juni) $95 of lager noteert.

Waarom een put spread?
De put spread die we hebben opgezet, is een zogenaamde debit spread. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $0,75*100 = $75.

Het idee is om met een kleine positie in te spelen op een verwachte koersdaling, waarbij het winstpotentieel zeer groot is. In het geval van onze put spread op TRV: met een investering van slechts kunnen we een winst behalen van 5.

Bij ons unieke optieacademy.nl/opleidingstraject-opties//?ref=1″ target=”_blank”>Opleidingstraject Opties leert u interessante en winstgevende optie strategieën toe te passen, zoals de toegelichte put spread. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl//?ref=1

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in The Travelers Companies. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.