Occidental Petroleum daggrafiek OptieAcademy

Laatste update:

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: calendar put spread op Occidental Petroleum. Occidental Petroleum Corporation (kortweg Occidental Petroleum) is met tickersymbol OXY aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd en op de aandelen worden opties verhandeld.
Occidental Petroleum Weekly Chart
Occidental Petroleum Weekly Chart

Fundamentele analyse Occidental Petroleum:
Occidental Petroleum, één van de grootste Amerikaanse olie- en gasproducenten, opereert in Texas (USA) en heeft aanvullende activiteiten in Noord-Dakota, Colorado en New Mexico. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 40.000 werknemers en contractanten in dienst, waarmee het vorig jaar een omzet van ruim $10 miljard behaalde. Occidental stelt dat zij in de gebieden waarin het actief is met olie- en gas-exploratie, een verantwoordelijkheid heeft. Zo stelt het bedrijf dat het “toegewijd is aan respect voor het milieu, de bescherming van de veiligheid en de handhaving van hoge normen van maatschappelijk verantwoord ondernemen”. Critici, met uiteraard de milieu-organisaties voorop, hebben hun ernstige bezorgdheid geuit over de activiteiten van Occidental Petroleum in de gebieden waarin het actief is (geweest). Meer informatie vindt u op de corporate website van Occidental Petroleum: http://www.oxy.com/investors/Pages/default.aspx

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $56,14 miljard.
– Omzet: $10,7 miljard.
– Dividendrendement: 4,1%.
– Koers/winst-verhouding (forward): 60,25.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: n.v.t.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Daggrafiek Occidental Petroleum
Occidental Petroleum daggrafiek OptieAcademy
Op bovenstaande daggrafiek is duidelijk te zien dat Occidental Petroleum het hoofd heeft gestoten tegen de weerstand bij $78, na een forse rally van ruim 20% sinds eind september. Wij hebben onlangs een lichte baisse positie opgezet middels put opties. We vinden dat het aandeel op dit moment te weinig opwaartse potentie heeft, terwijl we ook niet een zeer forse daling op korte termijn verwachten. Tussen $70 en $72 kunnen we steun verwachten. We achten een lichte short-positie derhalve kansrijk.

Op dit moment hebben we een positie in Occidental Petroleum Corporation. Onlangs hebben we een trade opgezet, die we uiteraard exclusief aan onze OptieActief-abonnees hebben gecommuniceerd. Onderstaand lichten we de opgezette calendar put spread op Occidental Petroleum toe.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $74.95
Tweede weerstand: $77,36
Eerste steun: $72,36
Tweede steun: $69,60.

Calendar put spread op Occidental Petroleum
We hebben onlangs een calendar put spread opgezet, waarbij we zullen profiteren van een rustige neerwaartse beweging van het aandeel. Dit deden we middels een gekochte januari put met daarop een geschreven november put. De trade luidde als volgt:

“Actie:
We zetten een calendar put spread op in Occidental Petroleum Corporation.

Toelichting:
We zien kansen in het Amerikaanse Occidental Petroleum Corporation (tickersymbol OXY). We spelen in op een rustige daling en zetten deze trade op als tegenwicht op onze longposities in de portefeuille. We kopen een januari put optie en schrijven 1 november put optie met dezelfde uitoefenprijs. Rond $79 ligt een zware weerstand en rond $70 kunnen we steun verwachten. Huidige koers (bij aangaan van de trade) OXY: $76,10.

Huidige positie:
Geen.

Transactie: 

We kopen: Open Buy 1 OXY JAN 72,50 Put @ $2,05 (betalen).
We verkopen: Open Sell 1 OXY NOV 72,50 Put @ $0,52 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 OXY JAN 72,50 Put.
Short: 1 OXY NOV 72,50 Put.

Beperkt risico: geïnvesteerde premie
Het risico is beperkt tot de betaalde premie van per saldo $1,53. Het voordeel is dat we niet meer kunnen verliezen dan de inleg voor het geval we het niet goed hebben gezien. Stel dat we een forse beweging omhoog danwel omlaag krijgen, dan wordt de spread $0 waard. Voor het geval de koers hard stijgt, dan worden beide opties (bijna) waardeloos, dus de spread $0. Voor het geval de koers heel hard daalt, bijvoorbeeld ineens richting $60 gaat dan noteren beide put opties (minimaal) $12,50. In die gevallen gaat de ‘spread’ ook zoals dat heet naar (bijna) nul.

Winst onbekend
De winst die kan worden behaald is op dit moment onbekend, omdat het van diverse factoren afhangt. Ten eerste waarop de novemberoptie op expireert en ten tweede wat de koers van het aandeel gaat doen na november-expiratie. Op dit moment noteert deze put spread ongeveer $2,30 waardoor we dus een ongerealiseerde winst hebben van $77.

Ontvangen premie expiratiekoers boven $72,50
Mocht het aandeel op novemberexpiratie aanstaande vrijdag (iets) boven $72,50 bedragen, dan kunnen we de ontvangen premie van de geschreven put optie in onze zak steken. We kunnen vervolgens eventueel een andere december of januari put schrijven. Dat is afhankelijk van onze visie dan op het aandeel.

Altijd stop-loss hanteren
We adviseren altijd om een stop-loss te hanteren, oftewel bepaal een niveau waaronder u beslist de positie te sluiten, danwel aan te passen, om zo uw risico te beperken. Zoals eerder gesteld: het idee is dat het aandeel rustig richting $72,50 daalt. Mocht het aandeel te hard dalen of te hard stijgen, dan kunt u een niveau bepalen waarop u afscheid gaat nemen van de positie of de geschreven put gaat doorrollen.

U hoeft de optie positie uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen. Als u verder nog vragen heeft, dan kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Occidental Petroleum Corporation. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.