Deze week krijgt u van OptieAcademy optie premie binnenhalen met een short strangle op Galapagos als Optie Trade van de Week gepresenteerd.
Galapagos Weekly Chart OptieAcademy
Galapagos is met tickersymbol (GLS/GLPGA) aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd.

Fundamentele analyse Galapagos
Galapagos is een Belgische biotechonderneming die medicijnen ontwikkelt en heeft een marktkapitalisatie van €1,7 miljard. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken van eiwitten die een ziekte veroorzaken. Galapagos is tevens actief in de ontwikkeling van nieuwe moleculen. De focus ligt daarbij op reuma, botontkalking, inflammatie, taaislijmziekte, metabolische en kraakbeenafbraak. Galapagos heeft meer dan 20 andere medicijnen in ontwikkeling die op dezelfde manier zijn ontdekt als het succesverhaal GLPG0634, reumamedicijn Filgotinib.

Crash Galapagos
De koers van Galapagos is afgelopen vrijdag echter keihard gedaald en stond zelfs ‘intraday’ 40% even lager. De reden voor deze daling is dat AbbVie afziet van een licentie op Galapagos’ reumamedicijn. In de afgelopen weken was de koers juist hard gestegen in de verwachting dat de Amerikaanse farmaciegigant Galapagos zou overnemen. Nu het feest niet doorgaat, loopt het Belgische biotechbedrijf een slordige $200 miljoen dollar mis.

AbbVie heeft de resultaten van klinisch onderzoek naar de werking van filgotinib vergeleken met die van een vergelijkbaar middel dat intern is ontwikkeld. Vervolgens is besloten om verder te gaan met het eigen medicijn, ABT-494. Daarmee vallen alle rechten op filgotinib terug aan Galapagos. Wij zouden dan zeggen: Abbvie gaat zijn ‘call optie’ niet uitoefenen.

Onderzoeksdirecteur Michael Severino van AbbVie stelde: “we geloven dat ABT-494 de potentie heeft om de beste therapie te worden voor patiënten en we denken dat ABT-494 de beste mogelijkheid biedt tot een sneller pad richting een fase-3-ontwikkeling met minder onzekerheid”.

Hoewel het aandeel fors is afgestraft, wordt de soep wellicht niet zo heet gegeten, want Galapagos stelde dat het met een aantal mogelijke partners spreekt over filgotinib. Naar eigen zeggen zou Galapagos vergevorderde gesprekken hebben met een 8-tal grote farmaciebedrijven. Meer informatie vindt u op de corporate website van Galapagos: http://www.glpg.com/index.php/companyoverview/financial-calendar/

Daggrafiek Galapagos
Galapagos Daily Chart OptieAcademy

Galapagos bereikte in augustus een ‘all time high’ van €59,90 en zakte vervolgens terug naar het steunniveau rond €45. Vorige week steeg het aandeel nog op overnamespeculaties richting de €60 maar wist dit weerstandsniveau niet te overschrijden. Hiermee werd een dubbele top gevormd. Zoals eerder gesteld, daalde Galapagos vrijdag fors tot €33,42 waarna het aandeel sterk herstelde en op €44,75 sloot. Daarmee bleef de steunzone rond €32 intact. Voor de korte termijn is het positieve plaatje echter stuk en kan het aandeel weerstand ondervinden tussen €50 en €53 alwaar de 10, 20, 40 en 47-daags exponentiële moving averages noteren.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €47,71.
Tweede weerstand: €53.
Eerste steun: €37,30.
Tweede steun: €33,42.

Eind augustus hebben we voor de OptieAanbevelingen een ruime Short Strangle opgezet in Galapagos. We hebben deze trade uiteraard exclusief aan onze OptieAanbevelingen-abonnees gecommuniceerd. Verderop leggen we deze affaire verder uit. Aangezien het aandeel zeer volatiel is, zien we voor de komende tijd kansen om mooie optieconstructies op te zetten.

Short strangle Galapagos
Op 25 augustus hebben we een short strangle ingenomen, waarbij we in totaal €1,85 (maal 100) hebben ontvangen. Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in strangle staat voor ‘niet gelijk’.

Onze trade luidde:
“We hebben vorige week een ‘far out of the money’ put geschreven in biotechfonds Galapagos (tickersymbol GLS bij Binck/Alex en GLPGA bij Lynx/IB). We schrijven nu 1 DEC 80 Call omdat we de implied volatility van boven de 60 aanzienlijk vinden. Huidige koers Galapagos: €54,49.”

Transactie:
We verkopen (Open Sell): 1 GLPGA DEC 80 Call @ €1,50 (ontvangen).
We verkopen (Open Sell): 1 GLPGA DEC 30 Put @ €0,35 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Short: 1 GLPGA DEC 80 Call @ €1,50.
Short: 1 GLPGA DEC 30 Put €0,35.

Scenario op december-expiratie
We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: €28,15 (€30-€1,85) respectievelijk €81,85 (€80+€1,85).

De maximale winst bedraagt €1,85*100 = €185 per short strangle als het aandeel tussen €30 en €80 expireert. Dit lijkt ons een voldoende ruime range om winst te kunnen halen.

Verlies wordt geleden als Galapagos te ver ‘uit de band springt’, zijnde €100 per punt daling onder de €28,15  respectievelijk €100 per punt stijging boven €81,85.

Aangezien de premie van deze short strangle grotendeels binnen is, kunnen we overwegen om de geschreven opties te sluiten.

Volatiele markt: nieuwe kansen
Afgelopen vrijdag was logischerwijs een hectische dag, waarbij we zeer kort op de bal speelden en mooie trades konden doen. Omdat er sprake was van een ‘fast market’, waarbij zowel het aandeel als de opties zeer wijd gesteld werden, leende de situatie zich niet voor trades via de e-mail te verzenden. Zodra de markt is ‘genormaliseerd’ en de opties netjes worden gesteld, kunnen we wederom nieuwe optie trades Galapagos communiceren.

Lancering nieuwe Optie Trading Service voor actieve Optie Traders
Om snel op speciale ontwikkelingen bij fondsen, zoals in het geval van Galapagos, in te spelen lanceren wij binnenkort een nieuwe Optie Trading Service, speciaal voor de actieve Optie Traders. Met deze nieuwe service kunt u binnenkort ook ‘front row’ zitten en inspelen op marktontwikkelingen met interessante snelle Optie Trades. Als u niet wilt wachten en interesse heeft in deze nieuwe service of andere vragen heeft, dan kunt u ons uiteraard een e-mail sturen: info@optieacademy.nl

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Galapagos. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.