Optie Trade van de Week: optie premie jagen met short strangle Randstad

Deze week krijgt u van OptieAcademy optie premie jagen met een short strangle op Randstad als Optie Trade van de Week gepresenteerd.

Randstad Weekly 2 augustus

Randstad is met tickersymbol RAND aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse Randstad:
Randstad, met hoofdkantoor in Diemen, is een wereldwijd uitzendconcern dat zich bezighoudt met uitzendwerk en HR-diensten. Randstad werd in 1960 in Nederland opgericht door Frits Goldschmeding en is actief in ongeveer 40 landen. Het bedrijf behaalde in 2014 een omzet van €17,2 miljard, waarbij een nettowinst van €340 miljoen resteerde.

Probeleggen Randstad

Randstad heeft bijna 30.000 eigen medewerkers in dienst en dagelijks zijn er 580.000 mensen via Randstad aan het werk bij andere ondernemingen. Wereldwijd heeft Randstad meer dan 4.500 vestigingen en is daarmee de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld. De grootste uitzendorganisatie is het Zwitserse Adecco. Randstad opereert ook onder andere merknamen, zoals bijvoorbeeld Tempo-Team.
Randstad CEO

Vorige week rapporteerde Randstad de tweedekwartaalcijfers en heeft de omzet opnieuw sterk zien groeien. De cijfers werden vooral geholpen door verder herstel in Europa en met name in Nederland en volgens eigen zeggen zet de groei de komende tijd door.

Randstad zag de omzet vorig kwartaal met 13% stijgen ten opzichte van een jaar eerder, tot bijna €5 miljard euro. De nettowinst steeg met €130 miljoen, een plus van bijna 40% op jaarbasis..

randstad probeleggen

Tijdens het Probeleggen-symposium in juni hebben we een presentatie gehad van bestuursvoorzitter Jacques van den Broek. Hij stelde vorige week: “Gezien de vooruitgang die we in de afgelopen twaalf maanden hebben geboekt, heb ik er vertrouwen in dat we het in de toekomst nog beter kunnen doen”.

Pas op 29 oktober publiceert Randstad wederom de kwartaalresultaten, waarnaar we wederom met spanning naar zullen uitkijken.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: €11,4 miljard.
– Omzet (2013): €17,2 miljard.
– Dividendrendement: 2,08%.
– Koers/winst-verhouding: 19,2.

Daggrafiek Randstad
Randstad Daily 2 augustus

Randstad heeft het laatste jaar een indrukwekkende rally van ongeveer 60% achter de rug. Het aandeel bereikte in juli een all time high van €64,54 waarna de koers wat is teruggevallen. Tussen €58 en €60 vormen de stijgende 40- en 47-daags exponentiële moving averages een solide steun (zie grafiek). Wij verwachten dat het aandeel de komende tijd echter rond de €60 blijft consolideren.

Beleggers die eveneens verwachten dat het aandeel de komende tijd gaat consolideren, zouden een ‘premie short’-affaire kunnen opzetten. Dit zullen we verderop uitleggen aan de hand van een short strangle. Onlangs hebben we een short strangle ingenomen in Randstad voor de Europa-portefeuille, wat we uiteraard ook exclusief aan onze  OptieAanbevelingen-abonnees hebben gecommuniceerd.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €63,13.
Tweede weerstand: €64,54.
Eerste steun: €59,16.
Tweede steun: €56,83.

Short strangle Randstad
Randstad short strangle
Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje dat we hiervoor vaak gebruiken is dat de ng in strangle staat voor: ‘niet gelijk’.

Onze huidige Short Strangle in Randstad luidt:

Short: 1 RAND AUG 64 Call @ €0,84.
Short: 1 RAND AUG 55 Put @ €0,47.

Voor de Short Strangle (AUG 64 en AUG 55 Put) in Randstad met augustus-opties hebben we dus €1,31 *100=€131 ontvangen. We zijn tot de augustus-expiratie de plicht aangegaan om enerzijds de aandelen te leveren voor €64 respectievelijk af te nemen voor €55 per aandeel. Momenteel noteert Randstad rond €62.

Scenario op augustus-expiratie
We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: €53,69 (€55-€1,31) respectievelijk €65,31 (€64+€1,31).
De maximale winst bedraagt de ontvangen premie van €131 per short strangle als het aandeel tussen €55 en €64 expireert. Dit achten we een voldoende ruime range om winst te kunnen halen.

Verlies wordt geleden als Randstad te ver ‘uit de band springt’, zijnde €100 per punt daling onder de €53,69 respectievelijk €100 per punt stijging boven €65,31. Uiteraard kunt u op het huidige niveau kiezen voor andere uitoefenprijzen.

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld, die net is begonnen. Voor de snelle beslisser zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de nieuwe lichting in september.

Opleidingstraject Opties
Dit is een intensief en exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optie handelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken

Voordelen Opleidingstraject Opties

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Goede individuele begeleiding
  • Kleine groep tot 12 personen voor ‘optiemale’ begeleiding
  • Praktijkgericht, vanuit de basis
  • Veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met gecalculeerd risico winst behalen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Randstad. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.