Optie Trade van de Week: optie premie ophalen met short strangle Starbucks

Deze week krijgt u van OptieAcademy optie premie ophalen met een short strangle op Starbucks als Optie Trade van de Week gepresenteerd. Starbucks is met tickersymbol SBUX aan de Amerikaanse effecten- en optiebeurzen genoteerd.

Profiel Starbucks
Starbucks logo

Starbucks is ’s werelds grootste keten van koffiehuizen met meer dan 20.000 vestigingen in meer dan 60 landen. Naast koffie verkopen de Starbucks-winkels ook andere koude en warme dranken, koffiebonen, salades, sandwiches, snacks en gebak. Bovendien biedt Starbucks boeken, muziek en film aan via de Starbucks Entertainment-afdeling en het merk Hear Music.

Voor koffieliefhebbers zijn de koffiehuizen van Starbucks inmiddels overal een baken van rust en ontspanning geworden. Waarom is men doorgaans dol op Starbucks? Omdat de klant iedere keer kan rekenen op persoonlijke service, een uitnodigende sfeer en een uitstekende kop vakkundig gebrande en gezette koffie.

Starbucks is meer dan koffie
Starbucks is een gepassioneerde leverancier van koffie en al het andere dat bij een goede koffiehuiservaring hoort. Starbucks biedt dan ook een selectie van uitstekende Starbucks®-thee, heerlijk gebak en andere heerlijke traktaties om de smaakpapillen te verwennen. Over alles is blijkbaar nagedacht, want de muziek die je in de winkel hoort, is sfeervol en kunstzinnig.

Reden waarom klanten naar Starbucks komen
Klanten komen naar Starbucks om te kletsen, elkaar te ontmoeten of om te werken. Ze zijn een ontmoetingsplek voor de buurt en onderdeel van de dagelijkse routine van veel mensen.

Marktkapitalisatie
De marktkapitalisatie van Starbucks bedraagt $86 miljard. Er wordt met ruim 238.000 werknemers een jaarlijkse omzet gerealiseerd van meer dan $16 miljard. De operationele marge bedraagt een aanzienlijke 25,3% terwijl de winstmarge 17,5% bedraagt. De (forward) koers/winst-verhouding bedraagt een stevige 26,6 terwijl het dividendrendement 1,3% bedraagt.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $86 miljard.
– Omzet: $19,7 miljard.
– Dividendrendement: 1,4%.
– Koers/winst-verhouding (forward): 26,6.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: 1,96.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Daggrafiek Starbucks  

Starbucks Dagchart OptieAcademy

Starbucks beweegt sinds eind oktober in een zogenaamde ‘broadening formation’, oftewel hogere toppen en lagere bodems. Dit geeft aan dat de bewegelijkheid is toegenomen. Per saldo is het aandeel echter dit jaar vrijwel niet van zijn plaats gekomen. Rond $52,50 ligt een stevige steunzone en rond $59 kunnen we weerstand vinden. De 10, 20, 40 en 47-daags exponentiële moving averages noteren rond $58 die voor steun kunnen zorgen. Wij verwachten dat het aandeel de komende tijd geen hoge ogen zal gooien en daarentegen ook niet al te hard gaat zakken.

Beleggers die eveneens verwachten dat het aandeel de komende tijd gaat consolideren rond het huidige niveau, zouden evenals ons een premie short affaire kunnen opzetten tegen iets hogere uitoefenprijzen dan wij deden.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $58,95.
Tweede weerstand: $61,78.
Eerste steun: $56,16.
Tweede steun: $52,63. 

Wat is een Short Strangle?
Short Strangle profiel

Short Strangle Starbucks
Op 16 februari hebben we een positie ingenomen in Starbucks en kozen voor een ’10-punten’ short strangle voor maart waarvoor we in totaal 0 ($1*100) per strangle aan premie hebben ontvangen. We zijn derhalve tot de maart-expiratie de plicht aangegaan om enerzijds 100 aandelen af te nemen voor $50 per aandeel respectievelijk te leveren voor $60 per aandeel. We hoeven echter niet tot expiratie te blijven zitten en kunnen deze positie ook ervoor sluiten danwel aanpassen.

De transactie luidde bij een koers van $56,75:
We verkopen: Open Sell 1 SBUX MCH 60 Call @ $0,60 (ontvangen).
We verkopen: Open Sell 1 SBUX MCH 50 Put @ $0,40 (ontvangen).
De marktwaarde van deze short strangle bedraagt momenteel De marktwaarde van deze short strangle bedraagt momenteel De marktwaarde van deze short strangle bedraagt momenteel $0,70,70,70.

Nieuwe positie:
Short: 1 SBUX MCH 60 Call.
Short: 1 SBUX MCH 50 Put.


Scenario op maart-expiratie
We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: $49 ($50-$1) respectievelijk $60 ($60+$1).

De maximale winst bedraagt *100 = 0 per short strangle als het aandeel in maart tussen en expireert. Dit lijkt ons een voldoende ruime range om winst te kunnen halen.

Verlies wordt geleden als Starbucks te ver ‘uit de band springt’, zijnde $100 per punt daling onder de $49 respectievelijk $100 per punt stijging boven $61.
We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie-ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld, dat in april wederom van start gaat. Voor de snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar om deel te nemen.

Opleidingstraject Opties
Het Opleidingstraject Opties is een intensief en exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke coachingsessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Individuele begeleiding
  • Kleine groep tot 12 personen voor ‘optiemale’ begeleiding
  • Praktijkgericht, vanuit de basis
  • Veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met gecalculeerd risico winst behalen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen.  Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Starbucks. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.