Optie Trade van de Week: short call op Molson Coors

Optie Trade van de Week- short call op Molson Coors

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een short (geschreven) call op de Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors. De biermarkt is vorige week flink opgeschud vanwege groot overnamenieuws in de biersector. Heineken vloog omhoog, evenals het Amerikaanse Molson Coors. Wij zien dan ook kansen in laatstgenoemde fonds om een kortlopende call te schrijven. Onlangs heeft onze huiscolumnist Cor Wijtvliet een column geschreven omtrent een overname van SABMiller door ABInbev, zie “ABInBev gaat eindelijk SABMiller overnemen”

Op het Noord-Amerikaanse Molson Coors Brewing Company (tickersymbol TAP) worden opties verhandeld, wat ons mogelijkheden biedt om een mooie optieconstructie op te tuigen. Deze week reiken we een geschreven call aan op Molson Coors.

Fundamentele analyse Molson Coors:

Molson Coors Beer Market

Molson Coors Brewing Company (kortweg Molson Coors) is in 2005 tot stand gekomen na een fusie tussen Molson en Coors en behoort tot de top 10 van grootste bierbrouwers ter wereld.

Molson Coors Beer

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $15,6 miljard.
– Omzet: $3,9 miljard.
– Dividendrendement: 1,94%.
– Koers/winst-verhouding (verwacht 2015): 21,2.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: 13,45.
De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Op donderdag 5 november zal Molson Coors de derdekwartaalcijfers publiceren. Meer informatie vindt u op de corporate website van Molson Coors: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=101929&p=irol-IRHome

Daggrafiek Molson Coors
Molson Coors daily chart optieacademy

Molson Coors schoot afgelopen week de lucht in na berichten dat ’s werelds grootste bierbrouwer ABInbev op de nummer 2 van de wereld, SABMiller, zit te azen. Het aandeel koerste fors hoger tot boven de $80 en sloot vrijdag op het hoogste niveau ooit. Beleggers zien in Molson Coors wellicht een volgende overnamekandidaat. Naar onze mening heeft de markt in dat geval al een fors voorschot genomen en achten wij de kans hierop niet zo groot. Vandaar dat we rond het huidige niveau het wel aandurven om een call te schrijven. We profiteren van sterk opgelopen ‘implied volatity’. Als het aandeel gaat consolideren rond de $85 dan verdienen we hiermee geld. Ook als het aandeel stijgt, maar niet te hard, kunnen we al geld verdienen.

De exponentiële moving averages (10, 20, 40 en 47) kunnen als een steunzone fungeren voor de koers tussen $72 en $76,70. We zouden op dit moment echter liever een call schrijven dan sec een put (spread) kopen, want zelfs als de koers nog wat zou oplopen, kan er met een short  out of the money call geld worden verdiend. In het geval van een gekochte put verliest men wel de betaalde premie.
Steun- en weerstandsniveaus:

Eerste weerstand: $84,52.
Tweede weerstand: n.v.t.
Eerste steun: $81,52.
Tweede steun: $80,30.

OptieAcademy OptieAanbevelingen:
We hebben momenteel een optie positie in Molson Coors, al achten we een short (geschreven) call voor oktober kansrijk. Deze trade hebben we deze uiteraard exclusief aan de OptieAanbevelingen-abonnees gecommunicereerd.

Wat is een short call?
De verkoper (schrijver) van een calloptie heeft een verplichting (maar niet het recht) om een vastgestelde hoeveelheid van een onderliggende waarde te leveren tegen een vooraf bepaalde prijs, de uitoefenprijs. Voor dit risico ontvangt de schrijver wel een optiepremie.

Schrijvers van callopties kunt u het beste vergelijken met een verzekeraar die speculeert op het niet geschieden van een bepaalde gebeurtenis. In het geval van een short call: een onderliggende waarde die niet boven een bepaalde prijs stijgt.

Short call Molson Coors
Zoals eerder gesteld achten we een short call op Molson Coors (TAP) kansrijk. We kiezen voor een 1-maandsoptie met uitoefenprijs $100, in dit geval oktober en ook nog een call die (circa 20%) ‘far out of the money’ is. De TAP OCT 100 Call handelde vrijdag nog op een koers van $0,41. De winst is beperkt tot de ontvangen premie uit hoofde van de short call op TAP. De geschreven calloptie levert pas een verlies op, zodra de koers van het aandeel boven de uitoefenprijs plus de ontvangen premie uitstijgt. We achten de kans niet groot dat TAP de $100 zal bereiken binnen een maand.

Scenario op oktober-expiratie
Onderstaand schetsen we de resultaatsscenario’s van 1 short TAP OCT 100 Call @ $0,41. De multiplier van 1 Molson Coors contract is 100. Er wordt in dit voorbeeld derhalve $41 ontvangen per contract.

Winst bij expiratiekoers lager dan $80
Een expiratiekoers van $100 of lager levert een resultaat op van $41 per contract. Dit is de maximale winst die kan worden behaald.

Break-even-point
Break-even-point op expiratie: $100,41 (uitoefenprijs 100 Call  + ontvangen premie ad $0,41). Op dit niveau wordt noch verlies, noch winst geboekt op expiratie.

Verlies bij expiratiekoers hoger dan $100

Het verlies bedraagt $100 bij iedere punt stijging boven het break-even-point $100,41. Stel dat de expiratiestand $105 is, dan bedraagt het verlies derhalve $459 ($4,59*100). De uitdaging ligt derhalve alleen aan de bovenkant. Mocht Molson Coors onverhoopt snel stijgen, dan trekken we wel tijdig aan de noodrem door de call bijvoorbeeld terug te kopen of door te rollen.

Stop-loss hanteren
We adviseren altijd om een stop-loss te hanteren, oftewel bepaal een niveau waaronder u beslist afscheid neemt van de geschreven optie, om zo uw risico te beperken. Dat kan zijn door een hard stopniveau in de Molson Coors te nemen, bijvoorbeeld een bij doorbraak van de uitoefenprijs van $100. Wij zouden evenwel al wel eerder aan de noodrem trekken afhankelijk ook van de resterende looptijd van de optie.
U hoeft de geschreven opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen.

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld. Voor de snelle beslisser zijn nog een enkele plaatsen beschikbaar voor de nieuwe lichting in september.

Start 6-maands Opleidingstraject Opties in oktober
Dit is een intensief en exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optie handelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken. In oktober starten we met een nieuwe lichting en er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar, waarvan nu nog 4 plaatsen over zijn.

Voordelen Opleidingstraject Opties

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Goede individuele begeleiding
  • Kleine groep tot 12 personen voor ‘optiemale’ begeleiding
  • Praktijkgericht, vanuit de basis
  • Veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met gecalculeerd risico winst behalen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/?ref=1

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/?ref=1
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Molson Coors. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.