Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een Call Time Spread op Randstad. De Nederlandse toonaangevende uitzender Randstad is na de uitkomst van het Brexit-referendum hard gezakt. We vinden dit overdreven en reiken hierbij een strategie aan die profiteert van een rustig herstel richting €40.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste steun: €35.
Tweede steun: €30.
Eerste weerstand: €37,42.
Tweede weerstand: €43,72.

Wat is een Call Time Spread?
Een time spread (met gelijke uitoefenprijzen) wordt ook wel een horizontal spread of calendar spread genoemd, die je kunt opzetten met zowel calls als puts. Wij kiezen voor een time spread met calls en anticiperen op een rustige stijging richting de uitoefenprijzen. We hebben onderstaande trade opgezet.

Call Time Spread:

  • Long (kopen) 1 RAND AUG 40 Call @ €0,98 en
  • Short (schrijven) 1 RAND JUL 40 Call @ €0,40
  • Per saldo betalen we €0,58 per spread, zijnde (€0,98 – €0,40) * 100
  • Het maximale risico is de investering van €58.
  • Deze trade is nog steeds actueel en momenteel kan deze spread iets gunstiger worden opgezet: €0,75 – €0,20 = €0,55.

Time Spread Randstad
Call Time Spread Randstad

Profit&Loss-chart met dank aan

Ideaal scenario: met winst sluiten
Het ideale scenario is dat Randstad op 15 juli-expiratie op de €40 expireert. In dat geval kunnen we de ontvangen premie van €0,40*100= €40 bijschrijven: de geschreven call zal dan waardeloos expireren.

De gekochte call met expiratiedatum 19 augustus april heeft dan nog een looptijd van 1 maand en heeft dan nog veel waarde en zeker omdat Randstad op 26 juli nog met de kwartaalcijfers komt. Op het moment dat de geschreven call expireert, kunnen we afhankelijk van de koers doorhandelen of de gekochte call met een fraaie winst sluiten.

Time Spread wordt waardeloos bij forse beweging
Een time spread wordt waardeloos als de koers of keihard omhoog gaat of keihard omlaag gaat, waardoor de spread per saldo (bijna) €0 wordt, waardoor de totaal betaalde premie verloren kan gaan.

Voorbeeld bij forse koersdaling: stel dat Randstad extreem hard daalt naar bijvoorbeeld €30. Dan dalen de beide calls aanzienlijk in waarde, naar bijna €0 voor de kortlopende optie en wellicht nog een paar cent voor de langer lopende. De spread is dan dus teruggelopen richting bijvoorbeeld €0 en is dus in het nadeel van een gekochte time spread (lang kopen, kort schrijven).

Voorbeeld bij forse koersstijging: stel dat Randstad naar €48 stijgt. Dan krijgt de gekochte AUG 40 Call een waarde van minimaal €8 en de geschreven JUL 40 Call krijgt dan ook een waarde van minimaal €8. De spread loopt dus ook in dit geval terug richting €0. Een forse koersstijging ver boven de uitoefenprijzen van de gekochte en geschreven opties is dus ook in het nadeel van deze affaire.

De waarde van een Time Spread neemt toe als de koers richting de uitoefenprijzen van de time spread beweegt. U hoeft de geschreven opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Naar wij hopen heeft u mooie en kansrijke optie trades tijdens de Masterclasses, webinars en columns kunnen opdoen. Regelmatig publiceren wij een Optie Trade van de Week alsmede andere interessante artikelen over opties.

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Randstad. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.