Optie Trade van de Week: Long Call AstraZeneca

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Long call op het Britse pharmafonds AstraZeneca.

AstraZeneca weekly
AstraZeneca is met tickersymbol AZN (ook) aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd en op de aandelen worden opties verhandeld. De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $76,6 miljard.

– Omzet: $24,8 miljard.

– Dividendrendement: 6,3%.

– Koers/winst-verhouding (forward): 13,5.

– PEG (koers/winst/groei)-ratio: n.v.t. De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.      

Daggrafiek AstraZeneca
AstraZeneca Daily

AstraZeneca lijkt na een consolidatiefase van circa 6 maanden opwaarts uit te breken uit een $3,50-trading range. Bij een geslaagde uitbraak, kunnen we een koersdoel van circa $34 berekenen. Er werd een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar rond $29 kruisten. Een tweede koopsignaal werd gegeven doordat de koers onlangs aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de gele wolk) uitbrak rond de koers van $29.

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden tussen de $28 en $29. Wij zien nog steeds voldoende stijgingspotentieel in de komende weken mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Onderstaand leggen we een gekochte (long) augustus call augustus uit, die we onlangs aan onze OptieActief-klanten hebben doorgegeven: een onbeperkt winstpotentieel versus een beperkt risico. Onderstaand zullen we de gekochte call uitleggen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $31.

Tweede weerstand: $32,82.
Eerste steun: $29,41.
Tweede steun: $27,61.

Wat is een call optie?      
De koper van de call optie heeft het recht (maar niet de verplichting) om een vastgestelde hoeveelheid van een onderliggende waarde te kopen, tegen een vooraf vastgestelde prijs en binnen een bepaalde periode.

Long call
U kunt een calloptie vergelijken met een optie op een huis: u mag (maar u hoeft niet) een huis voor bijvoorbeeld €350.000 kopen binnen een bepaalde periode. Stel dat het huis in waarde stijgt tot €400.000 dan kunt u uw kooprecht uitoefenen en heeft u een winst van €50.000. In de optiehandel is een optie evenwel niet gratis, in tegenstelling tot zoals bij de optie op een huis gebruikelijk is, moet de koper van een calloptie een prijs (de optiepremie) betalen. Onderstaand de trade die we onlangs hebben verzonden:

Long Call AstraZeneca
In het kader van uw deelname aan onze USA-portefeuille ontvangt u onderstaande trades:
 

Actie:
We kopen 1 call op AstraZeneca.

Toelichting:
We zijn positief gestemd ten aanzien van het pharmafonds AstraZeneca (AZN). We kopen een augustus call die op 19 augustus expireert. Rond $29 ligt een steunzone en rond $30,50 ligt een weerstand. Op 28 juli komt Astra Zeneca met de kwartaalresultaten. Huidige koers AZN: $30,04. 

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen (Open Buy): 1 AZN AUG19 30 Call @ $0,85 (betalen).
Noot: AUG19 betekent de expiratie van 19 augustus.

Nieuwe positie:
Long: 1 AZN AUG 30 Call.

Optie-matrix bij Lynx:
Optiequote Lynx

Zoals eerder gesteld, hebben we onlangs een augustus-call gekocht, zij het op een iets lager niveau. Momenteel kunt de AZN AUG19 30 Call kopen voor Momenteel kunt de AZN AUG19 30 Call kopen voor Momenteel kunt de AZN AUG19 30 Call kopen voor $0,95 bij een aandelenkoers van $30,54,95 bij een aandelenkoers van ,54,95 bij een aandelenkoers van ,54. We hebben dus het recht om 100 aandelen AZN te kopen voor $30 per aandeel.

Lynx P&L AZN Long Call

Op basis van onze gehandelde prijs van $0,85, bedraagt het maximale risico de geïnvesteerde premie van $85. Deze betaalde premie zal verloren gaan voor het geval AZN op augustus-expiratie onder de $30 expireert.

Het break-even-point bedraagt $30+$0,85 = $30,85. Daarboven gaan we geld verdienen, dus nadat we onze betaalde premie terug hebben verdiend. Bij een AZN-koers op expiratie van bijvoorbeeld een koersdoel van bedraagt de winst 5. Dat is dus een winst van ruim 370% op de call versus een koersstijging van circa 11% in het aandeel.

We kozen bewust voor ‘sec’ een call kopen om het opwaarts potentieel volledig open te houden. Op donderdag 28 juli voorbeurs rapporteert AstraZeneca de tweedekwartaalcijfers. De huidige positie biedt ons de mogelijkheden om later eventueel vervolgacties te doen, bijvoorbeeld om er een spread van te maken door een andere call erop te schrijven (verkopen).

Naar wij hopen heeft u mooie en kansrijke optietrades tijdens de Masterclasses, webinars en columns kunnen opdoen. Regelmatig publiceren wij een Optie Trade van de Week alsmede andere interessante artikelen over opties.

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in AstraZeneca (AZN). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieActief-portefeuilles Europa en/of USA worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.