Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Long call op het Amerikaanse oliefonds Kinder Morgan. Kinder Morgan is met tickersymbol KMI aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE en op de aandelen worden opties verhandeld. De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $44,8 miljard.
– Omzet: $14 miljard.
– Dividendrendement: 2,5%.
– Koers/winst-verhouding (TTM): 25,7.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: n.v.t.
De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Daggrafiek Kinder Morgan
KMI daily ichimoku

Kinder Morgan is in lijn met de oliemarkt de afgelopen 12 maanden hard gedaald en bereikte in januari zelfs een bodem van bijna $11,20. Het aandeel herpakte zich vervolgens sterk. Na een consolidatiefase van ruim 4 maanden is het aandeel deze week opwaarts uitgebroken uit een $3-trading range. We kunnen een koersdoel van circa $22 berekenen.

Er werd een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd, doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar begin juli kruisten. Een tweede koopsignaal werd gegeven, doordat de koers onlangs aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) uitbrak rond de koers van $18.

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden tussen de $18 en $19. Wij zien nog steeds voldoende stijgingspotentieel in de komende weken mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Onderstaand leggen we een gekochte (long) augustus call augustus uit, die we onlangs voor onze OptieActief-klanten hebben doorgegeven: een onbeperkt winstpotentieel versus een beperkt risico. Onderstaand zullen we de gekochte call uitleggen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $20,66.
Tweede weerstand: $24,62.
Eerste steun: $18,86.
Tweede steun: $17,95.

Wat is een call optie?      
De koper van de call optie heeft het recht (maar niet de verplichting) om een vastgestelde hoeveelheid van een onderliggende waarde te kopen, tegen een vooraf vastgestelde prijs en binnen een bepaalde periode.

Long call
U kunt een calloptie vergelijken met een optie op een huis: u mag (maar u hoeft niet) een huis voor bijvoorbeeld €350.000 kopen binnen een bepaalde periode. Stel dat het huis in waarde stijgt tot €400.000 dan kunt u uw kooprecht uitoefenen en heeft u een winst van €50.000. In de optiehandel is een optie evenwel niet gratis. In tegenstelling tot wat bij de optie op een huis gebruikelijk is, moet de koper van een call optie een prijs (de optiepremie) betalen.

Long Call Kinder Morgan
Long Call KMI
Zoals eerder gesteld, hebben we onlangs een augustus-call gekocht, zij het op een iets lager niveau. Momenteel kunt de KMI AUG 20 Call kopen voor Momenteel kunt de KMI AUG 20 Call kopen voor Momenteel kunt de KMI AUG 20 Call kopen voor $0,83 bij een aandelenkoers van $20,21,83 bij een aandelenkoers van ,21,83 bij een aandelenkoers van ,21. We hebben dus het recht om 100 aandelen KMI te kopen voor $20 per aandeel. Bovenstaande grafiek illustreert het winst/verlies-profiel op expiratie van deze long call.

Het maximale risico bedraagt de geïnvesteerde premie van $0,83 maal 100= $83. Deze betaalde premie zal verloren gaan voor het geval KMI op augustus-expiratie onder de $20 expireert.

Het break-even-point bedraagt $20+$0,83 = $20,83. Daarboven gaan we geld verdienen, dus nadat we onze betaalde premie terug hebben verdiend. Bij een KMI-koers op expiratie van bijvoorbeeld een koersdoel van bedraagt de winst 7. Dat is dus een winst van ruim 140% versus een koersstijging van bijna 10% in het aandeel.

We kozen bewust voor ‘sec’ een call kopen om zo het opwaarts potentieel volledig open te houden. Op woensdag 20 juli rapporteert Kinder Morgan de tweedekwartaalcijfers. De huidige positie biedt ons de mogelijkheden om later eventueel vervolgacties te doen, bijvoorbeeld om er een spread van te maken door het erop schrijven van een andere call.

Naar wij hopen heeft u mooie en kansrijke optie trades tijdens de Masterclasses, webinars en columns kunnen opdoen. Regelmatig publiceren wij een Optie Trade van de Week alsmede andere interessante artikelen over opties.

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Kinder Morgan (KMI). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieActief-portefeuilles Europa en/of USA worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.