Optie Trade van de Week: short gaan in Amazon met een credit

AMZN

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: short gaan in Amazon met een credit. Amazon.com (kortweg Amazon) is met tickersymbol AMZN aan de Amerikaanse effectenbeurs Nasdaq genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.Fundamentele analyse Amazon:
Amazon

Amazon is ‘s werelds grootste online retailer en is qua omzet zelfs Wal-Mart voorbijgestreefd. De marktkapitalisatie van Amazon is onlangs zelfs boven $300 miljard uitgekomen. Amazon levert diensten aan vier primaire soorten klanten: consumenten, verkopers, bedrijven en niet te vergeten: de makers van content. Het bedrijf biedt ook andere marketing en promotionele diensten, zoals online reclame en co-branded credit card overeenkomsten.

Amazon is bovendien met AWS (Amazon Web Services) actief in de cloud-computing business. Cloud services (zoals dropbox, Stack et cetera) zijn een booming business, waarvan Amazon flink profiteert. Deutsche Bank (‘Deutsche’) stelt dat AWS ‘stand-alone’ al een waarde vertegenwoordigt van een slordige $160 miljard. In 2014 werd met AWS een omzet behaald van bijna $5 miljard en Deutsche verwacht zelfs dat de omzet zal toenemen tot $16 miljard in 2017.

Weliswaar is de marktpositie van Amazon ijzersterk, toch vinden we dat beleggers veel te ver op de muziek vooruitlopen gezien de extreem hoge waardering. Met een koers op een ‘all time high’ rond $660 en een (forward) koers/winst-verhouding van boven de 100 is Amazon bepaald niet goedkoop te noemen. Meer informatie vindt u op de corporate website van Amazon: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=97664&p=irol-irhome

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $309 miljard.
– Omzet: $100,6 miljard.
– Dividendrendement: n.v.t.
– Koers/winst-verhouding (forward): 119,2.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: 16,4.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Daggrafiek Amazon

AMZN Daily Chart OptieAcademy

AMZN Daily Chart OptieAcademy

Op bovenstaande daggrafiek is duidelijk te zien dat Amazon ‘uncharted territory’ heeft bereikt op $660. Sinds januari is het aandeel zelfs meer dan 100% gestegen. Analisten hebben de koers al verder aangepast. We hebben alweer koersdoelen van $800 door JP Morgan voorbij zien komen. Wij doen niet mee met deze gekte en hebben op dit niveau een contraire visie. We vinden dat het aandeel op dit moment neerwaartse potentie heeft richting $600, alwaar we steun kunnen verwachten. We achten een short-positie derhalve kansrijk.

OptieAcademy OptieActief

OptieAcademy OptieActief

Op dit moment hebben we (nog) geen positie in Amazon. Mochten we een trade doen, dan zullen we die uiteraard exclusief aan onze OptieActief-abonnees communiceren. Onderstaand zullen we desalniettemin een fraaie short strategie met opties op Amazon toelichten.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $662,62
Tweede weerstand: n.v.t.
Eerste steun: $643,09.
Tweede steun: $595,36.

Short gaan in Amazon met een credit

We lichten hierbij een potentiële trade die opgezet zou kunnen worden met een credit. Dit doen we middels een 4-poots optieconstructie: we schrijven een call en kopen een ratio put spread voor december. De transactie luidt dan als volgt:

Open Verkoop (Open Sell): 1 AMZN DEC 720 Call @ $4,80.
Open koop (Open Buy): 1 AMZN DEC 630 Put @ $12,70.
Open Verkoop (Open Sell): 1 AMZN DEC 600 Put @ $6,10.
Open Verkoop (Open Sell): 1 AMZN DEC 570 Put @ $2,80.
Per saldo ontvangen we derhalve $100 ($1*100) bij deze affaire.

Risico boven $720 respectievelijk onder $540
Het risico ligt duidelijk aan de bovenkant (vanwege leverplicht) bij een koersstijging boven $720 en aan de (afnameplicht) onderkant bij een koersdaling onder $540 waarbij we gemakshalve de ontvangen $1 niet hebben meegerekend. Wij vinden dit risico acceptabel, want we hebben een marge van bijna 10% aan de bovenkant en bijna 20% marge aan de onderkant.

Maximale winst: $3100 bij expiratiekoers $570 en $600
De maximale winst bedraagt 00 als Amazon op expiratie tussen de 0 en 0 noteert.

Ontvangen premie in de tas bij expiratiekoers tussen $630 en $720
Mocht het aandeel tussen de uitoefenprijs van $630 en $720 blijven, dan zal de call optie niet worden uitgeoefend en kunnen we op expiratie de ontvangen premie van 0 in onze zak steken.

2 break-even-points: $721 respectievelijk $539
De break-even-points, dus het omslagpunt van winst naar verlies liggen in dit geval op 1 (zijnde de uitoefenprijs van de geschreven call plus de ontvangen premie) respectievelijk $539 (zijnde de uitoefenprijs van de geschreven put optie minus de ontvangen premie).

Verlies bij koersstijging boven uitoefenprijs call
Voor iedere geschreven call optie bedraagt het verlies 0 per dollar stijging boven 1.

Verlies bij koersdaling onder uitoefenprijs put
Voor iedere geschreven put optie bedraagt het verlies 0 per dollar daling onder 9.

Vindt u het risico van sec geschreven opties te groot, dan kunt u uiteraard calls en puts eromheen kopen om het risico te limiteren. Dit gaat uiteraard wel ten koste van het rendement.

Altijd stop-loss hanteren
We adviseren altijd om een stop-loss te hanteren, oftewel bepaal een niveau waaronder u beslist de geschreven put optie terugkoopt, om zo uw risico te beperken. Dat kan zijn door een hard stop-lossniveau in Amazon te nemen, bijvoorbeeld bij een doorbraak van het steunniveau rond 2 voor de laagste geschreven put respectievelijk bij een doorbraak van de 0-grens voor de geschreven call of wellicht eerder.

U hoeft de geschreven opties overigens niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen.

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in
Amazon. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.