Call-opties

Call-opties kopen geeft het recht om een bepaalde waarde binnen een bepaalde periode te kopen tegen een van tevoren vastgestelde prijs. Het bedrag waartegen de optie wordt verhandeld noemt men de optiepremie.

Call-opties schrijven is het tegenovergesteld: het is de verplichting een bepaalde waarde binnen een bepaalde periode te verkopen tegen een van tevoren vastgestelde prijs. Wie schrijft ontvangt de optiepremie ter compensatie.

Call-opties

Call-opties kopen

In plaats van direct 100 aandelen te kopen op de beurs, kunnen ook call-opties worden gekocht. Voor call-opties wordt een optiepremie betaald in plaats van het volledige bedrag wat je voor aandelen zou moeten kopen. Als een call-optie bijvoorbeeld kan worden gekocht voor € 0,50 betaal je € 0,50 maal 100 = € 50 in plaats van € 1000 voor 100 aandelen ABC tegen een koers van € 10.

Hefboom, oftewel leverage

Op deze wijze kan er met minder kapitaal (dus met een hefboom, oftewel ‘leverage’) worden geprofiteerd van een koersstijging van het aandeel ABC. Het winstpotentieel is onbeperkt, terwijl het maximale verlies € 50 bedraagt. Om te profiteren van een koersstijging middels calls, zal het aandeel evenwel (op korte termijn) moeten stijgen tot boven de uitoefenprijs en ook voor de expiratiedatum, anders verliest de call zijn waarde.

De tijdswaarde is het grote verschil tussen aandelen en call-opties. Het is dus van belang om niet alleen een inschatting te maken over de richting van het aandeel (of de index), maar ook de termijn waarbinnen het aandeel zal moeten gaan stijgen.

Bovendien zal een inschatting moeten worden gemaakt over de beweeglijkheid van het aandeel. Zowel de richting, de tijd als de beweeglijkheid bepalen de waarde van een optie. Dit maakt het beleggen met call-opties lastiger dan het beleggen met aandelen. De beloning van een juiste inschatting is echter groter. Een verkeerde inschatting van richting, tijd of beweeglijkheid, kan echter leiden tot een verlies. Een belegger zal dus goed moeten weten wat hij aan het doen is.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl