Gratis online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.”
Ja, vertel mij meer

Page content

Covered optie

Covered optie Covered optie is een call-optie of put-optie, die gedekt is door een tegenovergestelde positie in de onderliggende waarde. Een onderliggende waarde kan een aandeel zijn, maar ook bijvoorbeeld een future.

Covered optie: voldoende dekking

Een covered optie is volledig gedekt als er precies het aantal aandelen of een andere onderliggende waarde tegenover de geschreven call- of put-optie staat. Een geschreven optie is in dit geval dus volledig gedekt. De schrijver (verkoper) van de optie kan in dat geval moeiteloos aan zijn/haar verplichting voldoen. Een optie kent doorgaans 100 aandelen als contractgrootte.

Covered optie versus uncovered optie

Het tegenovergestelde van een covered optie is een ongedekte optie, oftewel een uncovered optie. Het voordeel van een covered optie ten opzichte van een ongedekte optie is dat een covered optie een ‘beperkt risico’ kent. Dat wil niet zeggen dat een covered optie geen risico kent, want een aandeel kan tot € 0 dalen. Bij een geschreven (covered) call-optie, wordt dan verlies geleden op de aandelen.

Het tegenovergestelde geldt voor een geschreven put met short aandelen als dekking: als het aandeel aanzienlijk stijgt, kan er een onbeperkt risico optreden. Bij een zeer forse stijging, zal de ontvangen put-optie premie dan niet opwegen tegen het forse verlies op de verkochte aandelen.

Covered optie niet risicoloos

Zoals we in bovenstaande voorbeelden hebben geïllustreerd, is een covered optie niet geheel risicoloos. Veel beleggers beschouwen een covered optie strategie (met geschreven calls en gekochte aandelen) doorgaans (onterecht) als  veilig.

Covered optie: beperkt risico en rendement

Als er een call-optie wordt verkocht tegen 100 gekochte aandelen, wordt premie ontvangen wat op de investering in mindering kan worden gebracht. Tegelijkertijd wordt echter wel het opwaarts potentieel beperkt: er wordt niet meer geprofiteerd van een zeer forse stijging van de onderliggende waarde.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl 

    Comment Section

    0 reacties op “Covered optie

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.