Delta

De delta van een optie geeft de mate van prijsverandering van de optie weer ten opzichte van de koersverandering van de onderliggende waarde. Dit wordt ook wel de hedge ratio genoemd, oftewel hoeveel aandelen je moet kopen/verkopen om een optiepositie af te dekken.

Delta van een optieEen geschreven call-optie met een delta van 0,50 is ‘gehedged’ (gedekt) indien er 50 aandelen zijn gekocht (0,50 maal 100). Een geschreven put-optie met een delta van ‐0,50 is ‘gehedged’ indien er 50 aandelen zijn verkocht. In beide gevallen is de positie dan ‘delta neutraal’.

(Long) calls hebben positieve delta’s en (long) puts hebben negatieve delta’s. Bij een delta van 0,5 stijgt de waarde van de call met 50 cent als de onderliggende waarde met 1 punt stijgt. De put-optie met dezelfde uitoefenprijs zal in dat geval met 50 cent in waarde verminderen.

De som van de absolute waarden van de call‐ en put‐delta’s is altijd 1. Indien bekend is dat de call een delta heeft van 0,40 dan heeft de put (normaliter) een delta van ‐0,60.

Delta = waarschijnlijkheid

De delta wordt ook wel gebruikt om de waarschijnlijkheid aan te duiden dat een optie in the money raakt. Een optie met delta 0,50 heeft 50% kans om in the money te raken. Een optie die verder ‘out of the money’ is en bijvoorbeeld een delta heeft van 0,25 heeft 25% kans om in the money te worden.

De invloed van de volatiliteit op de delta van een optie moet niet worden onderschat. Des te hoger de volatility, des te lager de delta van de optie zal worden van een optie die in the money is. De kans dat de optie in the money blijft, is groter bij een geringe volatiliteit dan bij een hoge. De delta van een out of the money optie zal juist toenemen bij een (forse) toename van de volatility.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl