Populaire investeringsmogelijkheden in 2021 

Het feit dat veel mensen de afgelopen twee zomers niet op vakantie zijn gegaan, maakt dat we meer spaargeld hebben dan voorheen. In combinatie met de historisch lage rente die banken bieden, zoeken we naar mogelijkheden om meer rendement uit dit spaargeld te halen. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat het aantal Nederlanders wat actief is op de beurs, de afgelopen anderhalf jaar fors is toegenomen. Mede ook door de stijgende koersen op de beurs. Welke opties heb je tegenwoordig, wanneer je meer uit je spaargeld wilt halen? In dit artikel zetten we de opties op een rijtje. 

#1: beleggen in digitale munten 
De snel stijgende Bitcoin prijs heeft ertoe geleid, dat de ogen weer op deze digitale munt gericht worden. Na de daling in 2017 en 2018 leek de populariteit van crypto een dieptepunt te hebben bereikt. Daar is met een nieuwe forse stijging begin dit jaar verandering in gekomen. Mede ook door de geruchten dat Amazon Bitcoin als een betaaloptie aan wil gaan bieden. Bitcoin kopen is in dat geval niet alleen interessant om meer rendement uit spaargeld te halen, maar ook om aankopen te doen in een webwinkel als Amazon. Het gerucht werd kort na publicatie op verschillende fora ontkracht door het bedrijf. Dat geldt niet voor Tesla: daar wordt Bitcoin straks wel geaccepteerd. 

#2: beheerd beleggen op de beurs 
Zoals eerder al werd aangehaald, is het aantal beleggers fors gegroeid. Steeds meer mensen proberen een positief rendement te behalen door te investeren in Nederlandse of Amerikaanse aandelen. Net als investeren in digitale munten, wordt ook beleggen steeds makkelijker. Met verschillende apps kan iedere jongere een investering doen. Om de risico’s te beperken kan beheerd beleggen een goede optie zijn. Hierbij maak je maandelijks een bedrag over naar je beleggingsrekening bij een bank. De bank investeert het budget vervolgens in verschillende aandelen en obligaties, afhankelijk van het gekozen risicoprofiel. Let wel op de kosten. Vanwege de hoge kosten is 96% van de fondsen niet in staat om de index te verslaan.

#3: crowdfunding als derde optie 
Ook interessant kan het verstrekken van leningen zijn aan bedrijven: crowdfunding. Er zijn verschillende soorten crowdfunding. In sommige gevallen krijg je in ruil voor een lening een product thuisgestuurd. In andere gevallen betalen bedrijven rente over de verstrekte lening. Met name die laatste optie is een interessante. De looptijd van leningen ligt vaak tussen de drie en vijf jaar. Houd er dus rekening mee, dat je het spaargeld enkele jaren niet kunt gebruiken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een belegging in aandelen, is het bij crowdfunding niet mogelijk om je spaargeld tussentijds van je account op een platform die dit aanbiedt te halen. 

#4: zelf beleggen
Zelf beleggen is steeds eenvoudiger door het internet en software zoals de Trading Navigator. Met de juiste training, coaching en software kan iedereen succesvol beleggen. Groot voordeel is dat je de kosten in de hand houdt. Het besparen op de hoge kosten van de bank of fondsmanager zijn jouw eerste verdiensten. Volg een training bijvoorbeeld de gratis training op http://beleggen.com/training 

Of bestel een gratis boek via http://boek.beleggen.com Je betaalt alleen de verzendkosten.

Dow maand investeringsmogelijkheden

Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.