Presentatie beleggen als de slimste beleggers ter wereld

ETF-PortefeuilleOp maandagavond 30 juni 2014 organiseren wij in samenwerking met Todays Vermogensbeheer in Muiden een presentatie met als titel “Beleggen als de slimste beleggers ter wereld”. Indien u interesse heeft in deze presentatie, dan vernemen wij dat graag.

Vermogensbeheer is al mogelijk vanaf 25.000 euro. Nota bene vanwege de wisselingen tussen de ETF’s van aandelen, vastgoed, commodities en obligaties kan onze strategie kan alleen gevolgd worden als u inzake dit depot een Offensief dan wel Zeer Offensief risicoprofiel heeft.

Met Today’s Vermogensbeheer is een samenwerking aangegaan om vermogensbeheer aan te bieden op de wijze waarop de slimste beleggers ter wereld hun geld beleggen. De universiteiten Harvard en Yale behalen spectaculaire resultaten met hun beleggingen en zijn hierdoor in staat geweest uit te groeien tot de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Als particuliere belegger kunt u hier nu ook van profiteren.

Met deze strategie is het mogelijk om het rendement te verhogen en het risico te verlagen. Dit gebeurt onder andere door tijdens (forse) dalingen uit de markt te stappen. De zeer brede spreiding middels ETF’s (beleggingsfondsen die de index volgen en zeer lage kosten rekenen) draagt tevens bij aan het spreiden van het risico en het verhogen van het rendement (door de lage kosten).

Harvard behaalde over de afgelopen 20 jaar op jaarbasis gemiddeld 12,29% waar een portefeuille met 60% aandelen en 40% obligaties 7,94% behaalde.

Harvard-2012

Een brede spreiding over aandelen, obligaties, emerging markets, grondstoffen en vastgoed zorgt verder voor een verlaging van het risico. Als bovendien nog gebruik wordt gemaakt van het momentumeffect, kan het rendement nog verder worden verhoogd (er is er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het fenomeen momentum: op korte termijn blijven de winnaars winnen en de verliezers verliezen).

Uit een onderzoek naar spreiding over verschillende asset classes, waarbij alleen de best presterende worden geselecteerd,  bleek dat het gemiddelde rendement 13,94% was. Het risico, gemeten als de standaard afwijking van het gemiddelde (dus naar boven en beneden) lag in de onderzochte periode op 10,84%.

Yale-2012

Dit zijn vergelijkbare resultaten die Harvard (15,23% rendement met een standaard afwijking van 9,55%) en Yale (16,62% met een standaard afwijking van 10,4%) hebben behaald in dezelfde periode. We zijn dan ook bijzonder trots dat we in samenwerking met Today’s Vermogensbeheer deze vorm van vermogensbeheer aan kunnen bieden.

ETF Vermogensbeheer
Today’s Vermogensbeheer staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB) en is aangesloten bij het Dutch Securities Institute (DSI) en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID). Today’s Vermogensbeheer is ruim 10 jaar als vermogensbeheerder actief en heeft inmiddels een zeer goede reputatie opgebouwd. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of telefonisch op 0294-769007.

De kosten bedragen 1% van het beheerd vermogen, met een minimum van € 250,- op jaarbasis. Wij gaan hiervoor dan een aparte rekening voor vermogensbeheer openen. Binck is hierbij de bank en Today’s Vermogensbeheer is de vermogensbeheerder. Indien u dat wenst, dan kunnen we u een openingspakket toezenden zodat de rekening bij BinckBank kan worden geopend.

4 antwoorden
  1. Bevers Erik
    Bevers Erik zegt:

    Beste,

    Valt de vergelijking tot en met 2013 niet mee misschien ? Of is het onmogelijk een vergelijking te maken na 2008 ?
    Heel bizar, zo maar even 5 jaar weggommen uit een (belangrijke) vergelijking. Komt bovenal niet professioneel over!

    Beantwoorden
  2. E.R.van der Velde
    E.R.van der Velde zegt:

    Dit bedoelt Eric:
    Uit een onderzoek naar spreiding over verschillende asset classes, waarbij alleen de best presterende worden geselecteerd over de periode van 1973 tot en met 2008, bleek dat het gemiddelde rendement in de periode 13,94% was. Het risico, gemeten als de standaard afwijking van het gemiddelde (dus naar boven en beneden) lag in deze periode op 10,84%.
    en dit:
    Dit zijn vergelijkbare resultaten die Harvard (15,23% rendement met een standaard afwijking van 9,55%) en Yale (16,62% met een standaard afwijking van 10,4%) hebben behaald in de periode van 1985 tot en met 30 juni 2008. We zijn dan ook bijzonder trots dat we in samenwerking met Today’s Vermogensbeheer deze vorm van vermogensbeheer aan kunnen bieden.

    volgens mij,lijkt me niet zo erg moeilijk.
    Ik ben ook benieuwd naar de resultaten van 2008 tm 2013.
    Eddie

    Beantwoorden
    • Harm van Wijk
      Harm van Wijk zegt:

      Dank je Eddie. Ik begrijp nu de verwarring. Zoals je in de onderste grafiek ziet, heb ik ook onderzoek gedaan in de periode van 2002 tot en met 2013 en de resultaten zijn indrukwekkend, zeker in 2008. Ik zal de tekst aanpassen om verwarring te voorkomen.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.