RatioPortefeuille dit jaar weer in de plus

RatioPortefeuille dit jaar weer in de plus

De RatioPortefeuille trekt zich weinig aan van de crisis. Sinds 2008 zijn de koersen op de Europese beurzen gehalveerd. Van deze klap zijn de indices nog niet hersteld. Sinds begin 2008 staat de Euro Stoxx 50 op circa 47% verlies. De RatioPortefeuille laat daarentegen een winst zien van 43%, een ‘outperformance’ van niet minder dan 90%.

Ook in 2012 verslaatde RatioPortefeuille de EuroStoxx 50 met glans. De RatioPortefeuille staat momenteel op +3% waar de Euro Stoxx 50 op -7% staat. Door iedere maand de goedkoopste aandelen van Euronext te kopen, kan dus structureel de markt worden verslagen.

Door het combineren van de meest gebruikte kwantitatieve analysemethodes op de Euronext 100 en Next 150 signaleren we met behulp van geavanceerde software 1 maal per maand de meest kansrijke aandelen.

We beoordelen de aandelen op basis van koers-winstverhouding, dividendrendement en het rendement op eigen vermogen en kijken ook naar marktrisico en bedrijfsrisico. Alleen de ‘La crème de la crème’ fondsen worden opgenomen.

Afgelopen jaar is hard gewerkt om aandelen van bedrijven, die in de gevarenzone dreigen te komen, vroegtijdig te herkennen. Door een extra filter, een strengere bedrijfsanalyse, bleken de resultaten nog verder te verbeteren.

Een sterspeler, die nog steeds deel uitmaakt van de ‘La crème de la crème’-selectie is bijvoorbeeld SEB dat sinds 1 juli 2008 deel uitmaakt van de RatioPortefeuille. De Franseproducent van (Tefal) snelkookpannen en ander keukengerei staat sindsdien op een winst van circa 52% (inclusief dividend). Aanzien beter dus dan de AEX of de Euro Stoxx 50. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.