RatioPortefeuille verslaat opnieuw de beurs

RatioPortefeuille verslaat opnieuw de beursDe RatioPortefeuille blijft maar scoren. Sinds 1 januari is de AEX met 6,5% gedaald. De RatioPortefeuille daarentegen is sinds begin van dit jaar met 3,2% gestegen. De eerste maanden van dit jaar laten daarmee een outperformance zien van bijna 10%. En het jaar is nog niet om, dus mag er nog meer worden verwacht.

De outperformance staat immers niet op zich zelf. Sinds de start begin 2008 staat de Euro Stoxx 50 op ruim 50% verlies en laat de RatioPortefeuille daarentegen een plus optekenen van 42%. Daarmee komt de totale ‘outperformance’ van de RatioPortefeuille uit op 92%.

Sinds 2008 zijn de koersen op de Europese beurzen gehalveerd. Om dit verlies weer goed te maken, zullen de aandelenkoersen met 100% moeten stijgen. Het kan nog wel even duren dus tot de verliezen zijn weggewerkt. En dan is er nog niets verdiend. Bovendien hebben de inflatie en de belastingdienst een behoorlijke hap genomen uit uw vermogen.

Met deze strategie van de RatioPortefeuille worden de goedkoopste aandelen van Euronext geselecteerd. De fondsen worden minimaal een jaar in portefeuille gehouden, omdat het geruime tijd kan duren voordatde markt de onderwaarderingonderkent. Niet alleen geeft deze aanpak rust, maar dit zorgt er ook voor dat de transactiekosten laag zijn.

Een sterspeler, die nog steeds in de portefeuille zit, is bijvoorbeeld BIC dat sinds 1 april 2008 deel uitmaakt vande RatioPortefeuille. De succesvollefabrikant van schrijf- en kantoorartikelen, aanstekers en scheermesjes staat sindsdien op een winst van circa 114,4% (inclusief dividend).

Abonnees van de RatioPortefeuille ontvangen concrete adviezen omtrent in te nemen posities en periodieke updates. Bovendien verstrekt BeursBulletin.nlregelmatig informatie over de aandelen waarin wordt belegd. Lees verder op https://beleggen.com/ratioportefeuille/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.