Ripple beleggen bij Plus500 via CFD’s Doen of niet doen?

Ripple lang

Ripple is 1 van de populairste crypto’s bij Plus500. Beleggen in crypto’s kan ook via CFD’s bij Plus500. Hoe gaat dat in zijn werk? Wij zijn van mening dat het geen kwaad kan om eens naar het crypto landschap te kijken.

Gratis Boek: “Hoe verdien je geld met de Bitcoin zonder technische kennis en zonder veel risico te lopen?”

Beleggen in Bitcoins en andere cryptocurrencies: de belangrijkste vragen én antwoorden in een overzichtelijk boek. Geschreven door 5 Bitcoin experts die je precies laten zien waar je op let zodat je bij een minimum aan risico zoveel mogelijk verdient. Zeer toegankelijk geschreven. Bestel op https://start.beleggen.com

Groot aanbod aan cryptovaluta’s[1]

Er zijn momenteel honderden cryptovaluta’s beschikbaar. De ene cryptovaluta is echter de andere niet. De beleggers focussen hoofdzakelijk op ongeveer een half dozijn cryptovaluta. In de lijst van meest populaire cryptovaluta is natuurlijk Bitcoin opgenomen. Bitcoin wordt nog steeds beschouwd als de originele cryptovaluta. Door een “hard fork” in de originele Bitcoin-blockchain is Bitcoin zich in diverse nieuwe virtuele munten gaan vertakken, waaronder Bitcoin Cash en Bitcoin Cash ABC. U leest het goed: er zijn niet één maar meerdere Bitcoins. Andere populaire cryptovaluta’s die vaak worden verhandeld op cryptovalutabeurzen en online CFD-handelsplatformen zijn onder meer Ethereum, Litecoin en Ripple XRP. Uitbreiding van het aanbod willen wij onze lezers besparen. De focus in deze column ligt op beleggen in Ripple via CFD’s.

Verschillende types van cryptovaluta’s

De populaire cryptovaluta kunnen daarnaast worden opgedeeld in verschillende “types”. Sommige valuta’s zijn bedoeld om een alternatief te bieden voor fiat geld. Onder die noemer vallen onder andere Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Cash ABC en Litecoin. Ethereum daarentegen is alleen bedoeld om te worden “uitgegeven” om gebruik te maken van het Ethereum smart contracts-platform, dat kan worden gebruikt om gedecentraliseerde toepassingen (Dapps) te bouwen. Ethereum wordt daarom meer beschouwd als een “utility token” dan als een valuta. Omgekeerd wordt Ripple XRP beschouwd als een op een blockchain gebaseerd betalingsplatform. Tot slot moeten we ook de Crypto 10 index vermelden, deze kan worden vergeleken met een aandelenmarkt- of valuta-index maar bestaat uit de 10 grootste en meest liquide cryptovaluta-waarde.

Hoe worden cryptovaluta’s verhandeld?

Info over beleggen in Ripple via CFD’s verdient een woordje uitleg, op de eerste plaats over de cryptovaluta’s zelf. Deze kunnen op verschillende manieren worden verhandeld. De eerste manier is om te handelen in de digitale cryptovaluta’s zelf door deze te kopen en te verkopen op een cryptovalutabeurs. Een alternatieve manier om te handelen in cryptovaluta’s is door middel van afgeleide financiële instrumenten, zoals Contracten voor verschil of Contract for Difference (CFD’s). Deze laatste worden verhandeld op het Plus500 platform. Dit platform heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen omdat het minder duur is maar beleggers toch in staat stelt om te speculeren op de koersbewegingen van de cryptovaluta’s. Zonder dat de beleggers in deze valuta’s kunnen beleggen zonder dat ze deze daadwerkelijk hoeven te bezitten.

Ripple 2020

Is cryptovalutahandel geschikt voor mij?

Beleggen bij Plus500 in Ripple via CFD’s vereist, net als alle andere vormen van beleggen, een bepaalde basiskennis. Bijkomende voorwaarden  zijn een paar vaardigheden en natuurlijk vrij beschikbaar kapitaal. Als u wilt handelen op de markten voor cryptovaluta’s is een goed zicht op de markt een conditio sine qua non. U zult moeten leren om de markten op de juiste manier te analyseren, kwestie van de juiste beslissingen te treffen over aan- en verkoop. Vergeet niet dat cryptovaluta’s volatieler zijn dan traditionele beleggingsinstrumenten en dus grotere risico’s meebrengen dan die waar de meeste beleggers aan gewend zijn.

Van u wordt verwacht dat u ergens wel over stalen zenuwen beschikt. Hartpatienten kunnen zich beter onthouden, de spanning kan te groot worden. De hogere volatiliteit kan meer mogelijkheden bieden om winst te maken, maar vergeet niet dat het ook kan leiden tot verliezen die groter zijn dan wat u misschien bereid bent te dragen. Daarom geven we U nog een goed raad mee: bezint eer ge begint.

Starten met beleggen in Ripple via CFD’s

Denkt u dat de handel in cryptovaluta’s voor u geschikt is, dan kan u beginnen met het openen van een handelsrekening bij Plus500. U kunt dan de crypto-CFD’s die u wilt verhandelen, kiezen uit het rijke aanbod en een positie openen wanneer uw persoonlijke analyse aangeeft dat de tijd hiervoor rijp is. Beleggen bij Plus500 in Ripple via CFD’s kan dan één van uw keuzemogelijkheden zijn.

Waarom cryptovaluta’s CFD’s verhandelen?

De laatste jaren is er veel belangstelling voor cryptokringen. De grote vraag heeft er toe geleid dat veel CFD-handelsplatforms en -makelaars nu cryptovaluta’s handelsparen aanbieden. Deze handelsparen kunnen één cryptovaluta bevatten, bijvoorbeeld Bitcoin, aangevuld met één fiduciare valuta (gewone munt) zoals de US-dollar. De transactie is winstgevend of verlieslatend wanneer de belegger juist kan inschatten of de cryptovaluta kant van het paar waarde zal winnen of verliezen ten opzichte van de fiducaire valuta.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Er is nog een andere mogelijkheid. Het is ook mogelijk om te handelen in cryptovaluta’s CFD’s via cryptovalutaparen, bestaande uit twee verschillende cryptovaluta’s. Dat kunnen bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum zijn, maar ook Bitcoin en Ripple. In dit geval maakt de belegger winst, of verlies door op een juiste manier in te schatten of de leidende cryptovaluta van het paar in waarde zal stijgen of dalen ten opzichte van de cryptovalutapartner. Kort samengevat komt beleggen in Ripple via CFD’s daar eveneens op neer. Een beproefde methode is natuurlijk het volgen van een trend, bijvoorbeeld met een bewezen systeem zoals de Trading Navigator. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er sprake is van een trend.

Cryptovaluta zijn veel volatieler dan de traditionele waarden.

 

Wie wil beleggen in Ripple zal proberen winst te maken op korte termijn. Hij of zij zal zijn of haar posities geen 5, 10 of 20 jaar aanhouden. Posities worden geopend en gesloten om te profiteren van prijsbewegingen over weken, dagen, uren of zelfs minuten. Het moet dus allemaal heel snel gaan. De handel in traditionele activa verloopt meestal vlakker, met veel kleinere prijsveranderingen. De cryptovaluta’s zijn enorm volatiel en dus is het niet ongebruikelijk om in een veel kortere periode enorme prijsschommelingen te zien. Op de markt voor cryptovaluta’s is het niet ongewoon dat prijzen met enkele procentpunten per dag schommelen. Schommelingen met 10% of meer zijn geen uitzonderingen. Beleggers moeten voorzichtig zijn, omdat er grote verliezen geleden kunnen worden.

Wat moeten we weten over Ripple XRP?

Succesvol beleggen bij Plus500 in Ripple houdt in dat de belegger weet wat hij doet. Vooral dat hij weet wat Ripple is. Ripple XRP is een zogenaamde “utility”-munt. Zijn blockchain-platform is opgezet om grensoverschrijdende transfers van fiat valuta efficiënter te laten verlopen. Nauw verbonden met en ondersteund door een aantal banken vanaf het begin, wordt Ripple XRP vaak beschouwd als de “establishment”-cryptovaluta. Dit kan sommige beleggers vreemd in de oren klinken. Het aantal transferdiensten dat gebruik maakt van het platform van Ripple is in de loop der jaren geleidelijk aan gegroeid en er bestaat een mogelijkheid dat het deel gaat uitmaken van het traditionele financiële systeem. Ripple heeft echter een daling van circa 90% achter de rug. Gelukkig heeft de Trading Navigator ons behoed voor deze decimering. De koers zal immers 900% moeten stijgen om weer op het niveau van 2018 te komen.

Ripple lang

Wat is Ripple trading?[3]

Ripple trading verwijst naar het kopen en verkopen van Ripple XRP – één van de meest populaire cryptovaluta’s – over het wereldwijde betalingsnetwerk van Ripple. Met het online handelsplatform van bijvoorbeeld Plus500 kunt u CFD’s verhandelen op Ripple XRP prijsbewegingen (in Amerikaanse dollar) zonder daadwerkelijk deze digitale munt te bezitten. Het platform biedt een verscheidenheid aan functies en hulpmiddelen aan om Ripple CFD’s te verhandelen met snelle transacties en betrouwbare prestaties. Het lijdt geen twijfel dat beleggen bij Plus500 in Ripple kansen biedt.

Hoe begint u te handelen met Ripple?[4]

Op de website van Plus 500 wordt u in 5 eenvoudige stappen uitgelegd hoe u kan beginnen met beleggen bij Plus500 in Ripple. Wie nog geen Plus500 rekening heeft, kan op de site een handelsrekening openen. Voltooi vervolgens de rekeningregistratie en de verificatie. Doe een storting (hevel geld over van uw bankrekening), zoek naar Ripple XRP onder de ‘cryptovaluta’ categorie op het handelsplatform. De mogelijkheid bestaat om Ripple XRP aan de favorieten toe te voegen door op de ‘favorieten’ ster te klikken op het informatiescherm van het instrument. Overweeg om een limiet- of stop-order in te stellen om uw potentiële winsten te vergrendelen of om uzelf te beschermen tegen potentiële verliezen. Een wijze voorzorgsmaatregel waarvan we het belang niet genoeg kunnen benadrukken. Daarna is alles simpel. Als u denkt dat de cryptovaluta zal stijgen in waarde, open een ‘koop’ positie. Als u denkt dat ze zal dalen, open dan een ‘verkoop’ positie.

Wat zijn eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen Bitcoin en Ripple?

Bitcoin en Ripple XRP worden beiden vlot verhandeld op de markt. Beide cryptovaluta vertrouwen op een gedecentraliseerd peer-to-peer (P2P) databanknetwerk dat wordt gebruikt om financiële transacties in een open-bronomgeving uit te voeren. Beide cryptovaluta zijn ook vaak gevoelig voor aanzienlijke prijsvolatiliteit. Toch zijn er een aantal verschillen tussen Bitcoin en Ripple waar iemand die wil beleggen bij Plus500 in Ripple rekening mee moet houden.

Het belangrijkste verschil is ongetwijfeld de prijs. Een Bitcoin wordt gekocht en verkocht voor een veel hogere prijs dan een enkele Ripple XRP munt. Uiteraard is ook de kapitalisatie een belangrijk verschil. Het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt is momenteel groter dan dat van Ripple XRP, wat niet onlogisch is omdat Bitcoin de first mover op de markt was. Er is ook nog de factor snelheid. Ripple XRP transacties worden doorgaans sneller uitgevoerd dan Bitcoin transacties. Houd er rekening mee dat de transactiesnelheid geen factor is bij beleggen bij Plus500 in Ripple.

Hoe wordt de waarde van Ripple XRP beïnvloed?

De prijs van Ripple XRP wordt voornamelijk beïnvloed door vraag en aanbod in de markt. Cryptospeculanten spelen ook een essentiële rol bij het creëren van schommelingen in de prijs van Ripple XRP. Die speculanten kunnen de prijs opjagen of doen dalen. In normale omstandigheden kopen of verkopen speculanten cryptovaluta op korte termijn, precies om te kunnen profiteren van prijsveranderingen op korte termijn. Dergelijke fluctuaties worden vaak gedreven door nieuwsberichten en door het sentiment dat bij de beleggers beheert. Wie succesvol wil beleggen bij Plus500 in Ripple moet vanzelfsprekend met deze factoren rekening houden.

Moet u Ripple XRP bezitten om te kunnen beleggen bij Plus500 in Ripple?

Op dat vlak kunnen we u gerust stellen: U kunt handelen in Ripple XRP cryptovaluta zonder dat u ze moet bezitten. Ripple XRP CFD’s zijn beschikbaar op Plus500 7 dagen per week en met een hefboomwerking tot 1:2. Dit betekent dat de belegger met een inleg van € 100 u het effect kan krijgen alsof hij € 200 heeft ingezet. Plus500 biedt nog veel andere mogelijkheden. Andere cryptovaluta CFD’s die u kunt verhandelen op ons platform zijn: Bitcoin, Litecoin, Ethereum en meer. Misschien is het interessant om hier wat meer over Plus500 zelf te vertellen.

Wie is Plus500?[5]

Beleggen bij Plus500 in Ripple houdt inderdaad kennis in van de partner waarmee u in zee gaat. Plus500 is een toonaangevende leverancier van Contracts for Difference (CFD’s), het biedt handelsfaciliteiten (MTF) aan op aandelen, forex, grondstoffen, cryptovaluta, ETF‘s, opties en indexen maar ook innovatieve handel technologie.

Een Brits bedrijf

Het Plus500-handelsplatform wordt aangeboden door Plus500UK Ltd, een in het VK gebaseerd bedrijf met zijn gevestigde kantoren in Londen. Het bedrijf is geautoriseerd en wordt gereguleerd door de Britse Autoriteit Financiële Markten (FCA) om contracten ter verrekening van verschillen (CFD’s) aan te bieden. Het bedrijf is een snelgroeiende CFD-provider en biedt momenteel een portfolio met meer dan 2.000 instrumenten aan. Plus500UK Ltd is een filiaal van Plus500 Ltd. Het betreft een bedrijf dat genoteerd is op de Londense beurs. De hoofdzetel is echter gelegen in het Israëlische Haifa. Wie wil beleggen bij Plus500 in Ripple, belegt dus bij een beursgenoteerd bedrijf. Wat betekent dat er heel wat transparantie is.

Een gescheiden balans

Wanneer iemand een rekening opent, zal Plus500UK Ltd diens fondsen op een gescheiden basis houden in overeenstemming met de Financial Conduct Authority-cliënt geld regels. Plus500 is een van de best beoordeelde CFD-handels-apps in Apple’s App Store en Google Play omdat het eenvoudig in gebruik is en toch voorzien is van veel geavanceerde functies. Het bevat ook

Plus500 heeft een sterke fundering van waaruit het goed is gepositioneerd om toekomstige groei te leveren. De strategische prioriteiten van Plus500 onderscheiden zich tot op heden van die van haar concurrenten en zal dat ook zo blijven doen. Die prioriteiten zijn van fundamenteel belang voor het toekomstig succes van Plus500.

GRATIS HANDLEIDING VAN DRS. HARM VAN WIJK

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Ontvang gratis de handleiding direct via de mail. Meld je aan op https://www.tienstappen.nl/valkuilen-goud-zilver/

Harm van Wijk

[1] https://www.plus500.nl/Trading/CryptoCurrencies/What-Is-Cryptocurrency-Trading~3

[3] https://www.plus500.nl/Instruments/XRPUSD

[4] https://www.plus500.nl/Instruments/XRPUSD

[5] https://www.plus500.nl/AboutUs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.