Laatste update:

Royal Dutch Shell nadert steunniveauSprinterAlert: wij kopen 328 Royal Dutch Shell Sprinter Long 23,50 ISIN NL0010102448 tegen de actuele koers (momenteel circa 3,06 euro)

 

Royal Dutch Shell (RDS) beweegt als een olietanker. Al jaren gaat het fonds nergens heen en blijft het tussen € 24 en € 29. In het afgelopen jaar is Royal Dutch Shell weer teruggevallen naar de onderkant van deze trading range. Tijd weer dus om de aandelen goedkoper te kopen.

5,47% dividendrendement

U kunt bovendien rekenen op circa 5,5% dividendrendement. Dat is alleen al veel meer natuurlijk dan een spaarrekening of een staatsobligatie. Zeker als we hier nog een beetje koerswinst aan toe zouden kunnen voegen. Ik vind het aandeel weer interessant, gezien de lange termijn stijgende trend en het naderen van de steun rond € 24. Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 24,80

Dividendrendement (Dividend Yield Annualized) 5,47%

Koers-winst (Estimated P/E (12/2013))          7,7

Lage koers-winstverhouding en hoog dividendrendement

We kunnen dus niet stellen dat het aandeel nu enorm overgewaardeerd is, gezien de lage koers-winstverhouding en het hoge dividendrendement. Zeker gezien het feit dat RDS als een van de weinige aandelen het dividend nooit heeft verlaagd en daarom tot de dividendaristocraten kan worden gerekend.

Er zou een positieve reversal kunnen ontstaan (een hogere bodem in de koers en een lagere bodem in de koopkrachtindicator RSI) waardoor een koersdoel kan worden berekend boven de laatste hogere top. De vorige bodem mag dan niet worden overschreden.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

4 antwoorden
 1. Harm van Wijk
  Harm van Wijk zegt:

  Gert,

  Wij werken met SprinterAlert met Sprinters, waarbij wij voor circa € 1000,- aan Sprinters aanschaffen. U kunt zelf bepalen hoeveel Sprinters u handelt, daar iedere belegger een ander risicoprofiel heeft.

  Deze nieuwe gratis Alert-service ondersteunt abonnees met informatie per e-mail over interessante transacties met Sprinters. Naast de e-mailberichten, worden alle openingstransacties bijgehouden op https://beleggen.com/sprinter/

  Let wel: wij geven alleen een openingsbericht en verstrekken geen sluitingsbericht. Er zit een ingebouwde stop-loss in de Sprinter. U dient uw positie dus naar eigen inzicht te sluiten.

  Wilt u graag dat posities wel bewaakt worden? Dan kunt u bijvoorbeeld een abonnement nemen op http://www.AandelenAlert.nl (of een andere portefeuille).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.