Laatste update:

SBM veert krachtig op van cruciale bodem

SprinterAlert: wij kopen 333 SBM Offshore Sprinter Long 8,50 ISIN NL0010216818 tegen de actuele koers (momenteel 2,80 euro).

SBM Offshore heeft het afgelopen jaar zware klappen gekregen. De voormalige beurslieveling is uit de gratie sinds na intern onderzoek misstanden werden geconstateerd en door het probleemproject Yme in Noorwegen. Een gloednieuw olieplatform op de Noordzee moet ook nog worden afgebroken vanwege  scheuren in de betonnen pijlers. De schade voor SBM Offshore bedraagt ruim € 1 miljard.

De koers daalde van boven € 16 naar onder € 8, waarna de koers weer opkrabbelde. Inmiddels is er een krachtig herstel zichtbaar, zodat voorzichtig weer mag worden gesproken van een stijgende trend. Ook de koopkrachtindicator geeft aan dat de koopkracht is toegenomen. De RSI kwam weer boven 70% zodat sprake is van een nieuwe ‘bull range’.

Op de daggrafiek is een ‘island reversal’ gevormd: een neerwaarts koershiaat, gevolgd door een opwaarts koershiaat. Dit patroon staat bekend als een betrouwbaar omkeerpatroon.

De kans is aanwezig dat de koers weer in de aanval gaat op de top rond € 16 waarmee het stijgingspotentieel uitkomt op circa 50%. Het neerwaarts risico lijkt beperkt aangezien onder de huidige bodems de bodem van 2003 en 2009 ligt. Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 10,47

Dividendrendement (Dividend Yield Annualized) 0%

Koers-winst (Estimated P/E (12/2012))          6,2132

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

 

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.