SBM vormt hogere bodemsSprinterAlert: wij kopen 394 SBM Offshore Sprinter Long 9,20 ISIN NL0010103495 tegen de actuele koers (momenteel circa 2,97 euro)

SBM Offshore heeft de afgelopen maanden zware klappen gekregen. De voormalige beurslieveling is uit de gratie sinds na intern onderzoek misstanden werden geconstateerd. De koers daalde van boven € 16 naar onder € 10, waarna de koers weer opkrabbelde.

SBM vormt hogere bodems

Inmiddels zijn er hogere bodems gevormd, zodat voorzichtig weer mag worden gesproken van een stijgende trend. Ook de koopkrachtindicator geeft aan dat de verkoopkracht is afgenomen. De RSI kwam niet meer onder 40% zodat een nieuwe ‘bull range’ in de maak lijkt.

De kans is dan ook aanwezig dat de koers weer in de aanval gaat op de top rond € 16 waarmee het stijgingspotentieel uitkomt op circa 50%. Het neerwaarts risico lijkt beperkt aangezien onder de huidige bodems de bodem van 2009 ligt. Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 10,8000

Dividendrendement (Dividend Yield Annualized) 0%

Koers-winst (Estimated P/E (12/2012))          5,5309

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.