Laatste update:

Vorige week schreef ik: “Rond de 27ste weten we in elk geval dat de beurzen gaan draaien.” Dit was wederom juist. Daarbij liet ik voor een bodem de hoge waterstanden op zaterdag 30 en zondag 31 januari zien. In mijn nieuwsbrief gaf ik aan dat die hoge waterstanden betekenen dat een bodem gemaakt wordt op 29 januari of eventueel 1 februari. In de grafiek zien we wat de Dow Jones in genoemde periode deed.

De Dow Jones bereikte al op 26 januari de top, dus -1 dag. Op de 27ste januari werd een iets lagere top neergezet. Vervolgens daalde de Dow Jones naar een bodem op vrijdag 29 januari. De AEX bereikte juist op 28 januari de top, ofwel +1 dag op 331,57 punten. Dezelfde dag, 28 januari dus, plaatste de AEX aan het eind van de middag ook de bodem op 323,95 punten, ofwel -1 dag, met een iets hogere bodem op vrijdag 29 januari op 324,24 punten. Vanaf dat moment is een flinke stijging begonnen. In mijn nieuwsbrief gaf ik aan dat de beurzen op 3 februari een top en op 4 februari een bodem maken, waarna het laatste stuk herstel zou volgen.

dow jones

Pas goed op voor schijnbewegingen. Dit herstel is krachtig en zal veel beleggers op het verkeerde been gaan zetten. Zeker het deel stijging na de bodem op of rond 4 februari, zal velen ertoe brengen om weer vol in de aandelen te stappen. Mijn voorlopige analyses laten echter zien dat de maand februari nog veel meer daling voor de boeg heeft, dus mijn model signaleert nog veel betere instapmomenten.

low tides

Waar ligt dan de top? Beleggers kunnen weer een indicatie voor een top verkrijgen door te kijken naar doodtij, ofwel naar het moment waarop de zon en de maan elkaar tegenwerken qua aantrekkingskracht ten opzichte van de aarde. In de tabel ziet u de hoogste lage waterstanden waaruit een en ander mag worden afgeleid. Waar de top precies ligt, is overigens weer te lezen in mijn meest recente nieuwsbrief.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

 

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’.  kunt gratis het exemplaar van 10 januari 2010 hier downloaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.