Short straddle

Short straddleEen straddle is een optiecombinatie van een (zelfde aantal) call + put met dezelfde uitoefenprijs én dezelfde expiratiedatum. Bij een long straddle wordt zowel de call als de put gekocht, en moet er derhalve een premie worden betaald. Een koper van de straddle anticipeert op een (forse) beweging.

Short straddle

Bij een short straddle wordt zowel de call als de put geschreven. Er wordt voor de short straddle een premie ontvangen als vergoeding voor het lopen van risico. Er wordt premie ontvangen omdat  zowel een afnameplicht (geschreven put) als een leverplicht (geschreven call) wordt aangegaan. Een verkoper van de straddle verwacht een neutrale markt waarbij de index of een aandeel rond hetzelfde niveau expireert.

Maximaal profiteren van verdampen tijds-en verwachtingswaarde

De tijds-en verwachtingswaarde is het grootst bij at the money opties. Wil men maximaal willen profiteren van het verdampen van de tijds-en verwachtingswaarde, dan is het raadzaam om een straddle te schrijven met een uitoefenprijs die zo dicht mogelijk bij de koers van het aandeel ligt.

Per saldo zijwaartse markten

In per saldo zijwaartse markten waarbij koersen niet veel van hun plaats komen, past een neutrale strategie. Een long- danwel shortpositie levert in dit geval dan niet veel geld op. Het schrijven van zowel calls als puts kan dan uitkomst bieden. Terwijl de markt ‘geen kant op gaat’, wordt toch geld verdiend omdat voor de geschreven opties premie wordt ontvangen. Uiteraard zijn er risico’s aan verbonden, afhankelijk van de mate waarin deze positie is afgedekt.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de link voor meer informatie over geld verdienen met opties.

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl