Sinterklaasaankopen

Het wordt tijd voor Sinterklaasaankopen. Doe het op of zelfs ná Sinterklaas. De ‘tides’ en de Spiral Calendar suggereren dat we op zoek gaan naar een bodem op of rond Sinterklaas’ verjaardag. Laten we beginnen om te kijken naar de ‘tides’. Voor bodems op de beurzen kijken we naar die momenten waarop de aantrekkingskracht van de zon en de maan ten opzichte van de aarde het geringst is. Wanneer we naar de waterstanden kijken is dat tijdens ‘low tides with the smallest value’ het geval. Zie hier die lage waterstanden.

low tides

De waterstanden wijzen op een top op of rond maandag 29 november en een bodem op zondag 5 of maandag 6 december (-18 cm). De achterliggende cijfers geven voor 5 en 6 december respectievelijk -18 en -17 ofwel een voorkeur voor een bodem op zondag 5 december. Vertaald naar de beurs betekent dat een bodem op vrijdag 3 of maandag 6 december. Laten we kijken naar de ‘tidal sum’ voor een mogelijke bevestiging.

tidal sum

De ‘tidal sum’ duidt op een top op dinsdag 30 november en een bodem op 5 december (633 cm). Wanneer ik naar de achterliggende cijfers kijk, verandert er verder niets. De bodem van zondag 5 december blijft dus vrijdag 3 december of maandag 6 december.

Spelen inversies nog een rol? Jazeker. Er zijn inversies op 28 en 30 november en 1 december. Per saldo komen die er volgens mijn interpretatie op neer dat na een top op 1 december plus of min 1 dag een daling volgt richting pakjesavond. Tot slot nog een blik op de Spiral Calendar.

inversies

We zien 2 draaipunten op vrijdag 3 december, 2 op zaterdag 4 december, 2 op pakjesavond en 2 op de dag na 5 december. Daarnaast heb ik bij het draaipunt rondom het weekend van 4-5 december ook de zeer belangrijke top van 10 maart 1937 opgenomen. Dit was de top na de herstelrally in de Dow Jones nadat deze van 1929-1932 ruim 89% gecrasht was. Dat herstel eindigde op 10 maart 1937 waarna de beurzen weer circa 50% onderuit gingen en de economie in een nieuwe depressie belandde. Het kan zijn dat de bijbehorende ‘spiral’ op 8 december 2010 verband houdt met een ander draaipunt, dat in de week na Sinterklaas valt. Maar het lijkt mij ook denkbaar dat de datum hoort bij de bodem op maandag 6 december.

Hoe dan ook, de ‘tides’ en de Spiral Calendar suggereren dat bodemvorming plaats vindt rondom het Sinterklaasweekend. Nieuwe aankopen mogen gedaan worden op of vlak na Sinterklaas’ feestje.

Elmer Hogervorst

www.hogervorstadvies.nl


http://www.twitter.com/goudtekoop

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’.
U kunt gratis het exemplaar van 15 november 2010 hier downloaden. Stuur Elmer een email om zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar te ontvangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.