SLV op een zilveren presenteerblaadje

SLV Monthly

SLV Monthly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het zilver-ETF SLV op een zilveren presenteerblaadje als Aandeel van de Week. SLV is bij een niveau aanbeland rond $18 dat ook al in 2010 werd opgetekend. Vorig jaar vond SLV steun rond dit niveau. De vraag is of SLV nu wederom stand weet te houden boven dit niveau.We constateren dat SLV al een geruime tijd in een ‘trading range’ zit tussen circa $18,50 en $20. Hoewel we op dit moment nog niet ‘vol long’ willen gaan, zetten we toch licht in op een herstel richting $20.

Maandgrafiek SLV

Bovenstaande maandgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van iShares Silver Trust (SLV). Dit is een zilver ETF waarmee eenvoudig op een mandje van zilveraandelen kan worden ingespeeld in Amerika. Het totaal aan net assets van SLV bedraagt circa $6,3 miljard. Het zeer liquide fonds (dagelijks volume gemiddeld meer dan 7,7 miljoen stuks) is sinds de piek in 2011 meer dan 60% gedaald. Meer info kunt u vinden op de website van iShares.

Daggrafiek SLV

SLV Daggrafiek

SLV Daggrafiek

De daggrafiek is slecht te noemen: een vallend mes sinds september 2013 met in de afgelopen maanden enige stabilisatie boven $18. Een doorbraak van het dieptepunt van vorig jaar rond $17,76 kan de dalende trend van een nieuwe impuls voorzien.

Er gloort wellicht eindelijk weer eens wat hoop voor de ‘zilvermeeuwen’ die een rotsvast vertrouwen in zilver hebben, na jarenlang de waarde te hebben zien dalen. Beleggers die een zilver ETF-short of putopties hadden, konden daarentegen een fraaie winst boeken.

Uurgrafiek SLV

SLV Hourly

SLV Hourly

Met een strakke stop-loss onder de recente low rond $17,76 heeft OptieAcademy in ieder geval samen met onze abonnees een kleine longpositie ingenomen rond $18,47. We zetten in op een herstel richting $20. Afhankelijk van de ontwikkelingen, kunnen we vervolgens onze longpositie uitbreiden. Een koersstijging richting $24 rekenen we zeker tot de mogelijkheden.

We beseffen dat het nu in de zilvermarkt stappen vergeleken kan worden met ‘swimming with the piranha’s’. Desalniettemin kunnen we met een kleine basispositie instappen. Mocht het fout gaan, dan zal dat weinig schade berokkenen.

Levels

Eerste weerstand: $19,83
Tweede weerstand: $22,22

Eerste steun: $18,56
Tweede steun: $17,76

Optiestrategie SLV mogelijk
Op SLV zijn goed verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika (zie bijgaande tabel). Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een kleine haussestrategie opzetten met opties.

Vrijdag hebben we een teen in het water gestoken door het het kopen van sec calls. Dit deden we om een basispositie te hebben, vanwaar we verder kunnen combineren. Op een gegeven moment zouden we nog puts kunnen verkopen of zelfs een hausse driepoot kunnen optuigen.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in SLV. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.