SNS vormt lagere top

SNS vormt lagere topSprinterAlert: wij kopen 2000 SNS Reaal Sprinter Short 1,50 ISIN NL0010095493 tegen de actuele koers (momenteel circa 0,50 euro)

SNS Reaal heeft het zwaar te verduren. De dalende trend die net na de introductie in 2006 is ingezet, lijkt weer een nieuwe impuls te krijgen. In juli werd een lagere bodem gevormd waarbij het diepterecord verder werd aangescherpt tot € 0,831. Inmiddels lijkt er weer een lagere top te zijn gevormd.


De beleggers die zijn ingestapt tegen de introductiekoers van € 15,40 hebben weinig plezier mogen beleven aan deze bankverzekeraar. De bankencrisis die in 2007 losbarstte, heeft de koers laten imploderen van een top op € 18,71 naar onder een euro, een daling van 95%. De koers zal circa 2000% moeten oplopen om de top uit 2007 te passeren.

SNS Reaal staat nog ver onder de top van 2012. De AEX index scherpte overigens recent het record van 2012 aan. Hieruit blijkt dat SNS Reaal ver achterblijft bij de 25 hoofdfondsen van Nederland.

SNS vormt lagere top

Door de vorming van een lagere top is een negatieve reversal ontstaan (een lagere top in de koers en een hogere top in de koopkrachtindicator RSI), waardoor een koersdoel kan worden berekend onder de laatste lagere bodem.

Vanaf februari was door de steeds verder oplaaiende crisis sprake van toenemende verkoopdruk. Het dividend werd voor het laatst betaald in augustus 2008 en werd sindsdien gepasseerd. In augustus 2008 werd € 0,41 betaald en in april 2008 werd € 0,46 uitgekeerd. Hiermee moeten beleggers het waarschijnlijk voorlopig doen.

Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 1,25
Dividendrendement (Dividend Yield Annualized) 0%
Koers-winst (Estimated P/E (12/2012)) 3,7764

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.