SNS vormt opnieuw een lagere top

SNS vormt opnieuw een lagere topSprinterAlert: wij kopen 1449 SNS Reaal Sprinter Short 1,50 ISIN NL0010095493 tegen de actuele koers (momenteel circa 0,71 euro)

SNS Reaal blijft in de hoek waar de klappen vallen. De dalende trend die net na de introductie in 2006 is ingezet, lijkt weer een nieuwe impuls te krijgen. In juli werd het diepterecord verder aangescherpt tot € 0,831. Inmiddels lijkt er weer een lagere top te zijn gevormd.

De beleggers die zijn ingestapt tegen de introductiekoers van € 15,40 zijn zwaar de klos. De koers van deze bankverzekeraar is sinds de introductie steeds verder gedaald. Na een top op € 18,71 volgde een daling van 95%, zodat de koers circa 2000% moet stijgen om de top uit 2007 te bereiken.

SNS Reaal lijkt op weg naar de bodem van 2012 en dat terwijl de AEX-index recent het record van 2012 aanscherpte. SNS Reaal presteert dus duidelijk minder dan de 25 hoofdfondsen van Nederland.

Door de vorming van een lagere top is opnieuw een negatieve reversal ontstaan (een lagere top in de koers en een hogere top in de koopkrachtindicator RSI), waardoor een koersdoel kan worden berekend onder de laatste lagere bodem.

De toenemende verkoopdruk signaleert dat de problemen bij SNS nog niet zijn opgelost.

Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 1,015

Dividendrendement (Dividend Yield Annualized) 0%

Koers-winst (Estimated P/E (12/2012))          3,5689

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.