S&P500 op zoek naar de bodem

S&P op zoek naar de bodemSprinterAlert: wij kopen 834 S&P500 Sprinter Short 1520 NL0009907237 tegen de actuele koers (momenteel 1,27 euro)

De S&P500, de index van de 500 grootste Amerikaanse aandelen, toont de afgelopen maanden een dalende trend. Het patroon van lagere toppen en lagere bodems volgt op het aanscherpen van een meerjarig record.

S&P op zoek naar de bodem

De Amerikaanse index is sinds 2009 meer dan verdubbeld. Een correctie lijkt daarom niet onlogisch. De kracht neemt af, getuige de koopkrachtindicator RSI. Op dagbasis is de RSI medio november oversold geraakt, wat geen teken van kracht. De S&P zit hiermee in een bear market range.

Door het herstel dat volgde, is een negatieve reversal ontstaan (een lagere top in de koers en een hogere top in de koopkrachtindicator RSI), waardoor een koersdoel kan worden berekend onder de laatste lagere bodem.

De cycli op kwartaal- en maandbasis lijken klaar om een top te zetten. In de weekgrafiek lijkt een cyclusbodem te zijn gevormd. Vanuit de weekcyclus zou er nog een nieuwe aanval op de top van 2012 kunnen volgen, maar de grotere cycli zijn dominanter.

In de daggrafiek werd medio november een cyclusbodem gevormd. Het is niet sterk dat de S&P500 nu lijkt af te ketsen op de dalende lange gemiddelden. Als de ‘grotere’ lange termijncycli de druk verder gaan opvoeren, dan biedt dit weer kansen voor short-posities.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.