,

SprinterPortefeuille van start

SprinterPortefeuille van startOp 1 juli 2012 start de SprinterPortefeuille. Deze nieuwe gratis portefeuille ondersteunt abonnees met informatie per e-mail over interessante transacties met Sprinters. Naast de e-mailberichten, worden alle transacties bijgehouden op www.beleggen.com

Met Sprinters kan men versneld profiteren van een stijgende en dalende markt. Met deze strategie kunnen beleggers een hoog rendement realiseren. Vanwege de hefboom van Sprinters, is deze portefeuille echter niet voor iedereen geschikt.

Abonnees op het weekblad ontvangen automatisch deze nieuwe posities per e-mail. Wilt u deze niet ontvangen, dan kunt u zich met de afmeldlink eenvoudig en snel afmelden. Wilt u de winstgevende posities voor deze gratis service niet missen? Vul dan uw e-mailadres in op http://www.beursbulletin.nl/sprinter

Turbo’s, Speeders en Sprinters zijn verschillende namen voor hetzelfde product. Alleen de uitgever van deze producten is verschillend. ABN Amro en RBS noemen de producten Turbo’s, Commerzbank en Citi noemen het Speeders en ING noemt het Sprinters.

Bij Sprinters (Speeders en Turbo’s) staat het begrip ‘hefboom’ centraal. Door Sprinters te kopen, belegt u in een bepaalde onderliggende waarde, zoals een aandeel, index of een valuta. In het geval van, bijvoorbeeld een aandeel, investeert u slechts een gedeelte. Het overige deel wordt gefinancierd door de uitgevende instelling. De ingebouwde stop loss zorgt voor het beperken van het verlies in het geval dat de verwachting niet uitkomt.

Beleggers kunnen kiezen uit Sprinters Short en Sprinters Long. Als u een Sprinter Short koopt, verwacht u dat de koers zal gaan dalen. Als u een Sprinter Long koopt, verwacht u dat de onderliggende waarde zal gaan stijgen. De koers van de Sprinter is eenvoudig te berekenen door het verschil te nemen tussen de koers van de onderliggende waarde en het financieringsniveau.

Ter illustratie: als de koers van een aandeel € 20 is en het financieringsniveau is € 10, dan kost de Sprinter u € 10. Als het aandeel stijgt naar € 30, dus 50% stijgt, dan stijgt de Sprinter naar € 30 min € 10 is € 20. Uw Sprinter stijgt dus 100%. De hefboom is in dat geval 2.

Vergelijk het met het kopen van een huis met een hypotheek. U koopt bijvoorbeeld voor € 500.000 een woning en uw bank financiert € 400.000. De waardeontwikkeling van het huis, stel een stijging van € 100.000, komt volledig voor uw rekening.

Uw investering groeit dan van € 100.000 naar € 200.000. Een stijging van 100%, terwijl de prijs van het huis met 20% steeg. Kijk voor een uitleg van de Sprinter Short op https://beleggen.com/hoe-kunt-u-profiteren-van-een-daling/

1 antwoord
 1. Ebbo Brand
  Ebbo Brand zegt:

  Goedemiddag,
  Ik krijg zojuist een mailtje waarin staat de er 253 sprinters long van Royal dutch Shell gekocht kunnen worden.Is het nu een advies om dit eventueel te doen ik dat wil? Is er ook een tijdsbestek hoelang de sprinters aangehouden gaan worden. Bv een koers doel van het aandeel. Of wordt dit per dag bekeken.
  Bedankt voor uw reaktie alvast.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.