Starten met beleggen

leren beleggen
Tegenwoordig wordt het steeds populairder om je geld voor jou te laten werken in plaats van andersom. Beleggen in 2022 is populairder dan ooit tevoren. Veel mensen beginnen al vanaf  jonge leeftijd met het beleggen van hun geld in onder andere crypto en aandelen. Maar wat is beleggen precies? En waar moet je op letten wanneer je gaat starten met beleggen?

Wat is beleggen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat beleggen precies is. Beleggen is geld investeren in een financieel product met als verwachting dat je hier op een later moment meer voor terug gaat krijgen. Er zijn veel verschillende manieren van beleggen; beleggen in aandelen, ETF’s (een soort bundels van aandelen), fondsen en vastgoed. Maar wat houdt het precies in en wat gebeurt er met het geld dat je investeert?

Waarin beleggen?

De kans is groot dat wanneer je gaat beleggen, je gaat beleggen in aandelen. Dit kun je doen door zelf aandelen te kopen, ofwel door in een ETF (een verzameling aandelen) te gaan zitten. Je koopt een bepaald aandeel, of een deel van een bedrijf, en hier ben je dan de eigenaar van. Wanneer de eigenaar van het betreffende bedrijf vervolgens winst maakt, profiteer jij daar als mede-eigenaar ook van. Over het algemeen lukt het bedrijven om in de toekomst te groeien. Echter heeft dit vaak de tijd nodig en is beleggen dus meer een project voor de lange termijn en zul je niet direct winst maken. Daarnaast zijn er ook risico’s verbonden aan het beleggen, aangezien je eigen geld investeert. Toch wordt dit risico kleiner naarmate je langer bezig blijft met beleggen.

Waarom starten met beleggen?

De voornaamste reden zijn de lage spaarrentes op dit moment. Deze leveren weinig tot niks op, terwijl mensen toch graag rendement willen halen uit hun vermogen. Beleggen is daarom een manier die voor de hand ligt. Wel blijft het een risico, omdat je het geld kan kwijtraken. Daarom is het belangrijk om te beleggen met geld wat je extra hebt. Zorg ervoor dat er altijd een buffer beschikbaar blijft. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt kan het beleggen zeker een mooie aanvulling zijn op je pensioen. Kortom, beleggen is niet voor iedereen. Denk er dus niet te makkelijk over en zorg ervoor dat je jezelf goed inleest of laat adviseren. Bekijk verschillende handelsplatformen voordat je een keuze maakt waar je graag in wilt investeren. Maak van jouw spaargeld een mooi rendement met beleggen!  
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.