De kosten die verzekeraars rekenen, blijken niet lager, maar hoger geworden. De compensatieregeling blijkt een ‘wassen neus’, zo blijkt uit onderzoek van Tros Radar. Professor Boot (hoogleraar financiële markten) concludeert dat het niet verstandig is om te blijven zitten en te vertrouwen op de ‘compensatieregeling’.

Tros Radar en Professor Boot adviseren om de polis af te kopen en eventuele noodzakelijke risicodekking elders te regelen. Heeft u de uitzending gemist? Klik dan hier om de uitzending te bekijken.

Er zou gecompenseerd worden, maar veel mensen hebben, na jaren wachten, nog steeds geen duidelijkheid over of ze iets krijgen en op hoeveel compensatie ze dan kunnen rekenen. En als u wel iets heeft gehoord, valt het compensatiebedrag vaak vies tegen. Tros Radar zette de stand van zaken op een rij en wijst u op de valkuilen in de compensatieregeling. Enkele citaten uit deze uitzending:

  • “Gemiddeld wordt 40% ingehouden op de inleg” (maar het kan oplopen tot 80%!).
  • “Compensatieregeling is een ‘wassen neus’: in veel gevallen blijkt er van compensatie geen sprake”.
  • ‘Hefboom / inteereffect’ vreet ook in de toekomst het kapitaal op, mede door de hoge kosten van de overlijdensrisicodekkingen.

Woekerpolissen zijn niet alleen duur, ze bieden u ook geen bescherming als de beurzen dalen. Vaak wordt belegd in (slecht presterende) huisfondsen. Deze fondsen verloren in 2008 de helft of meer van hun waarde en moeten hierdoor 100% of meer in waarde stijgen om weer op niveau van voor 2008 te komen.

ratioportefeuille

Met behulp van speciaal hiervoor opgestelde voorbeeldbrieven kunt de waarde op vragen bij uw verzekeraar. Neem het heft in eigen handen en stop met het onnodig spekken van de woekerverzekeraar. Dit is overigens helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Kijkt u maar eens op http://www.beursbulletin.nl/acties/actie

ratioportefeuille

Het team van BeursBulletin.nl wenst u een prachtig 2011!

 

Harm van Wijk, BeursBulletin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.