Strategie van Future-portefeuille aangescherpt

De Future-portefeuille is de afgelopen periode verder doorontwikkeld. Na heel veel testen, analyseren, testen, analyseren en nog eens testen, hebben we de trendvolgende strategie met futures verder ontwikkeld. De spectaculaire resultaten presenteer ik graag hieronder.

78% op jaarbasis

Het gemiddeld rendement in de testperiode kwam uit op 6,6% per maand. Dit is circa 78% op jaarbasis, na aftrek van kosten. De winst wordt overigens dan niet geherinvesteerd. Het startkapitaal bedroeg iedere maand weer € 20.000.

Hoog risico

Bij dit hoge verwachte rendement hoort natuurlijk ook een hoog verwacht risico. Vandaar dat we iedere maand afromen (of bijstorten bij verlies) en weer starten met € 20.000. De Future-portefeuille is gezien het risico niet voor iedereen geschikt.

Meer dan 100% rendement per jaar

Er was in de testperiode van 11 jaar slechts 1 jaar verlies. 3 jaren zou de winst meer dan 100% zijn geweest (€ 20.000). Het slechtste jaar tijdens deze test was 2011 waar het verlies zou zijn opgelopen tot € 6.711. Op een portefeuille van € 20.000 is dat dus ruim 30%. Dat is dus het risico van futures…

Gemiddeld 6,6% nettowinst per maand

Gemiddeld per maand kwamen we tussen november 2003 en juli 2015 uit op € 1326 oftewel 6,6% nettowinst per maand. De verschillen waren echter wel groot. De standaard afwijking was € 4.017. Stalen zenuwen zijn dus wel vereist.

Risicospreiding door meerdere time frames

Spreiden is natuurlijk ook een goede oplossing om het risico te verkleinen. Het future systeem werkt minder goed, wanneer de markt zijwaarts beweegt. Door het systeem te spreiden over verschillende time frames, wordt het risico gespreid. Door zowel kortere als langere time frames te combineren, is er vrijwel altijd ergens een trend.

Future op de AEX: FTI

Een future is een contract om een onderliggende waarde (zoals grondstoffen of de AEX-index) te kopen of te verkopen op een vooraf afgesproken datum, de expiratiedatum (deze lopen gelijk met de expiratiedata van opties). Futures kunnen eenvoudig worden verhandeld via de beurs. Wij werken met de future op de AEX-index: FTI.

Long positie

Iemand die een future koopt, verwacht dat de prijs van de onderliggende waarde gaat stijgen en wil daarom de aankoopprijs vast leggen. De koper wordt ook wel houder van een ‘long positie’ genoemd. Deze persoon neemt de verplichting op zich om de afgesproken hoeveelheid tegen betaling in ontvangst te nemen.

Short positie

Iemand die een future verkoopt, verwacht dat de prijs van de onderliggende waarde gaat dalen. Deze houder van een ‘short positie’, heeft een leveringsplicht. Vaak worden de waarden niet daadwerkelijk geleverd (zoals bij de AEX), maar wordt het verschil in prijs (dagelijks) afgerekend, ‘cash settlement’ genoemd.

Hoge hefboom

De future termijnhandel kent een hoge hefboom omdat maar een klein deel van de werkelijke waarde als zekerheid (margin) hoeft te worden aangehouden. Een kleine koersbeweging kan daardoor tot grote winsten, maar ook verliezen leiden. Spreiden is dan ook zeer belangrijk om risico’s te beperken.

Sprinters, Speeders en Turbo’s

Alternatief is om met Sprinters, Speeders en Turbo’s te werken. Je hebt dan een automatische stop en je kunt met kleinere posities werken. Je kiest dan zelf het aantal long of short Sprinters, Speeders of Turbo’s.

Behaald rendement

U betaalt hier niet voor een periode maar voor het behaalde rendement. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (€ 6000 na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u de berichten totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt. Ter introductie ontvangt u 50% korting en betaalt u slechts:

10% (2000 euro) rendement 199 euro

30% (6000 euro) rendement 499 euro

50% (10.000 euro) rendement 699 euro

U kunt 1 of meerdere berichten per dag verwachten. Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Kijk op http://www.beursbulletin.nl/acties/fu/

Of neem contact op met de klantenservice via [email protected] of telefonisch op 0294-769007.

E-mail  : [email protected]
Telefoon vast: (+31) (0) 294 76 9 007

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Onze missie
“Het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen, door het verhogen van het Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.