Synthetisch short

In plaats van aandelen te verkopen, kan eenzelfde positie worden opgezet met een beperkte investering door een call te verkopen en een put te kopen. In geval van een longpositie in aandelen, kan een put worden verkocht en een call worden gekocht.

Short call en een long put

Een short call + long put wordt ook wel een synthetische shortpositie genoemd. Voor de long put wordt een optiepremie betaald, terwijl voor de short call (leverplicht) een margin moet worden aangehouden.

Een ‘pure’ synthetisch short bestaat uit een long put en short call met dezelfde uitoefenprijs en dezelfde expiratiedatum. Zijn de ‘strikes’ (en/of expiratiedata) niet gelijk aan elkaar, dan spreken we van een ‘kromme’ synthetische positie.

Voorbeeld Synthetisch short

Koers aandeel GNI € 7,80
2-maands opties met bijbehorende prijzen:
GNI 8 call doet € 0,42
GNI 8 put doet € 0,60

Het bedrag wat je zou moeten hebben om 100 aandelen GNI short te gaan, bedraagt -100* € 7,80 = -€ 780,-. Dit bedrag zou derhalve op de rekening worden geblokkeerd, wat niet kan worden aangewend voor andere beleggingen.

Een synthetische shortpositie (100 aandelen) GNI middels short 8 call en long 8 put: (+€ 0,42- € 0,60) *100 = € 18 debet. In dit geval wordt er meer betaald voor de put dan wordt ontvangen voor de geschreven call, een debet derhalve van € 18.

Dit is exclusief transactiekosten en we houden geen rekening met de margin die tijdelijk moet worden gestort. Bij BinckBank zou bij een synthetisch short circa € 180 euro aan margin moeten worden aangehouden per 1 synthetische short.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl