Is lange termijn beleggen een goede manier om vermogen op te bouwen?

Beleggen voor de lange termijn is zeker zinvol. Het kopen en vasthouden is echter niet altijd succesvol. Kijk bijvoorbeeld naar de beurs van Japan, Griekenland of de AEX waarbij beleggers decennia geen rendement maken. Gebruik daarom een bewezen strategie.

Waar moet je opletten als je in een bedrijf wil beleggen?

Het belangrijkste is om te kijken wat andere, grote professionele beleggers van het bedrijf vinden. Dat is eenvoudig te doen want als deze grote beleggers instappen, dan stijgt de koers. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat door het kopen van de winnaars de beurs wordt verslagen.

Hoe kan ik rendement maken met beleggen?

Door het gebruik van bewezen strategieën kan de emotie worden uitgeschakeld, wat de grootste vijand is van de belegger. Manage het risico en het rendement volgt daar automatisch uit.

Wanneer stap ik in en uit een fonds?

Het in- en uitstappen uit een fonds volgt uit een koop- of verkoopsignaal op basis van een bewezen systeem, zodat emoties worden uitgesloten. Er zijn verschillende bewezen systemen, dus zoek een systeem dat bij je past.

Welke optiestrategie is het beste?

De beste optiestrategie gaat uit van het beperken van het risico. Bij opties handel je in risico en daarom is het van groot belang om de risico’s goed te bewaken. Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door de risico’s van opties af te dekken met andere opties.