ThetaDe theta geeft aan hoeveel premie er per dag uit een optie loopt. Een theta van 0,02 geeft aan dat iedere dag 2 eurocent uit de optiepremie verdampt. Een optie die vandaag € 2,- doet, zal na 10 dagen een (theoretische) waarde hebben van € 1,80 indien de koers van de onderliggende waarde niet verandert.

Het is evident dat bij een gekochte optie (call of put) een long gamma positie hoort, maar dat de theta negatief is. Vice versa: bij een short gamma positie (short call of short put) hoort een positieve theta.

Voorbeeld theta

Voor een gekochte out of the money call wordt premie betaald: dit wordt ook wel ‘premie long’ genoemd. Deze premie erodeert (negatieve theta) indien de koers niet of nauwelijks beweegt.

Bij een gekochte at the money call optie geldt hetzelfde: de tijds- en verwachtingswaarde dampt uit de call als het aandeel blijft ‘hangen’ rond hetzelfde niveau.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl