Three peaks followed by Domed House

Het schrikbarende patroon dat zich aan het afronden is op de Dow Jones index: Three peaks followed by Domed House. Het lijkt er nu toch op dat de top werd gezet en dat de index behoorlijk ver terug moet vallen. Ik heb dit patroon al een paar keer eerder gevolgd en gezien de huidige ontwikkelingen lijkt het erop dat we ver weg kunnen zakken de komende weken.Het patroon der ‘doemnis’ haal ik weer naar voren met de Dow Jones in de huidige conditie. Ik kan er kort en krachtig over zijn, want hetgeen we hier zien is dreigend genoeg om rekening mee te houden. De kans op een grote daling blijft ruimschoots aanwezig. Niet alleen vanwege het gegeven dat we dit op de grafiek kunnen aflezen, maar eveneens door de feiten die momenteel spelen binnen het financiële systeem.

De basisgrafiek demonstreert een model van het patroon Three Peaks followed by Domed House. Als we naar het verloop van de Dow Jones over de afgelopen 10 jaar kijken, dan geraakt een ‘echte beer’ in extase. We staan namelijk nu op punt 25 ofwel aan de vooravond van een grote daling.

Kijken we naar de Dow Jones tot op heden, dan kunnen we inderdaad in een snel tempo terug tot die reeds vaak door mij aangehaalde 10.700 puntengrens, corresponderende met punt 26 in de grafiek. Vanaf de slotstand van woensdag 30 januari jongstleden is dat goed voor ongeveer 1700 punten. De kans is dus groot dat de Dow Jones snel 15% zal moeten afstaan en met snel bedoel ik in de maand februari. Ik ben dan ook benieuwd welke extreem volatiele dagen ons te wachten staan, want dat er vuurwerk komt, lijkt me vanaf nu niet meer afwendbaar. We staan nu toch echt dicht bij de vrije val van de Dow Jones en dat gedurende de eerste fase tot aan ‘punt 26’.

Zoals u merkt, is het dan nog niet over. De grote klappen lijken pas eind dit jaar danwel na de zomer plaats te zullen vinden. Ik denk dat dit samen kan vallen met het bankroet van enkele grote banken waar ik het al eerder over had. Ook hier past het economische plaatje perfect bij het technische plaatje. Men heeft niet veel fantasie nodig om te zien dat de theoretische grafiek enorm veel lijkt op het huidige verloop van de Dow Jones.

Alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen en het is de hoogste tijd dat er een flinke waardevermindering plaatsvindt van de Dow Jones index. Nogmaals, doe er uw voordeel mee en handel ernaar de komende periode.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.