TomTom navigeert naar het Zuiden

SprinterAlert: wij kopen 1020 TomTom Sprinter Short 3,70 ISIN NL0010348033 tegen de actuele koers, momenteel 0,93 euro

TomTom is al jaren volledig de weg kwijt. Na de introductie in 2005 was TomTom in staat om van onder € 20 tot boven € 68 op te klimmen, maar sinds oktober 2007 is het alleen maar bergafwaarts gegaan. De ‘one-trick pony’ kreeg het steeds zwaarder door de concurrentie van de smart phones met (gratis) navigatie.

Daarnaast zagen we een aantal klassieke waarschuwingssignalen. Na het opstappen van COO Ribbink in 2008 en het gloednieuwe hoofdkantoor van TomTom stonden de lichten al op rood. De overname van TeleAtlas gaf vervolgens het startschot voor de daling.

TomTom navigeert naar het Zuiden

De dalende trend bracht de koers van €68 in 2007 terug naar iets boven €2 in 2009. De koers van TomTom is vervolgens opgeveerd, maar als een stuiterbal die steeds meer vaart verliest, werden de toppen steeds lager. De dalende trend heeft met het doorbreken van de bodems van oktober en november 2012 weer een nieuwe impuls gekregen.

De voormalige steun fungeerde nu opnieuw als weerstand. Na het afketsen hierop besloten wij een shortpositie in te nemen. TomTom staat nog ver onder de top van 2013.

Vanaf januari was mede door de oplaaiende crisis sprake van toenemende verkoopdruk. Deze druk lijkt weer toe te nemen. Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 3,27

Dividendrendement (Dividend Yield Annualized) 0%

Koers-winst (Estimated P/E (12/2012))          14,6637

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

1 antwoord
 1. k.brandt
  k.brandt zegt:

  Ook ik ben één van die optimisten die jaren geleden geloofde in de creativiteit en innovatiekracht van TOMTOM. Ik heb gelukkig niet de hele daling meegemaakt
  van boven de 60 euro, maar sta hoe dan ook op een substantieel verlies. Ook de hoop dat het zou worden overgenomen door APPLE is inmiddels wel vervlogen. Met
  een koersdaling van 700 naar 400 heeft dat fonds zijn
  glorietijd wel gehad, vrees ik. We kunnen slechts hopen
  op een revolutionaire innovatie die de koers weer naar
  een “normaal “niveau brengt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.