Topvorming!

IndexAnalistWij hebben besloten om in deze fase geen long posities meer in te nemen en te wachten op het juiste moment om short te gaan. De stijging die we in de tweede helft van de  vorige week hebben gezien werd op de eerste dag van deze week helemaal teniet  gedaan.

Wij zien deze beweging als een onderdeel van de topvorming die vorige  week in gang is gezet. Dit betekent dat de AEX nog wel wat hoger kan om een  definitieve top te plaatsen maar ook dat we voorzichtig moeten zijn met long  posities.

Wij hebben besloten om in deze fase geen long posities meer in te  nemen en te wachten op het juiste moment om short te gaan. Er is dus nog wat  stijgingspotentieel voor het laatste onderdeel, van de opwaartse beweging die in  2011 is begonnen, maar het is wel oppassen.

Onze tijdratio geeft aan dat we nog enkele weken de tijd hebben om de top van de opwaartse beweging (vanaf 2011) te plaatsen  waarna de vervolgdaling kan beginnen binnen de lange termijn downtrend richting  (en uiteindelijk onder) de bodem van 2009.

Elliott IndexElliott System
+8,35%                              +4,4%

Systemen

Door Sander Stienstra

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.