Topvorming?

De kans dat we een belangrijke top gezien hebben, is aanwezig. Laat ik u schetsen waar de draaipunten liggen. Zoals in mijn column ‘Krijgt euro een volgende dreun?’ (BeursBulletin-weekblad nummer 10 van dit jaar) beschreven, heeft Christopher Carolan ontdekt dat Fibonacci-getallen in combinatie met het aantal dagen dat de maan doet over de omwenteling van de aarde een mooie leidraad is voor toppen en bodems op de beurzen. Het boek “The Spiral Calendar” was de resultante van hetgeen Carolan ontdekte.

Recentelijk gaf the Spiral Calendar weer een belangrijk draaipunt voor Wall Street:

spiral calender

In de tabel hierboven zien we dat rondom het weekend van 17-18 april een draaipunt te vinden was. We zien donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april diverse malen genoemd. Daartussen ook de datum van 13 juli 2009, een belangrijke bodem op de beurzen van waaruit een grote stijging begon.

fibonacci

Het is ook deze datum, 13 juli 2009, die tezamen met 17 april in een prachtige Fibonacci-verhouding staat ten opzichte van het zeer belangrijke draaipunt dat ik berekend heb op 7/8 oktober later dit jaar. Alle reden om alert te zijn derhalve. De draai die vrijdag 16 april gemaakt werd, lijkt een eerste indicatie te zijn van een nieuwe trend op de beurzen. Maar nogmaals: het is een eerste indicatie, de markt zal mijn ongelijk moeten aantonen of bevestigen.

tidal sum

De zogenaamde Tidal Sum bevestigt overigens topvorming in deze periode. De laagste waarde in de Tidal Sum komt overeen met een top. Deze waarde is zichtbaar op maandag 19 april. Ook hier geldt een marge van 1 dag.

Voor de Dow Jones is het uiteraard interessant om te weten wanneer een volgend draaipunt verwacht mag worden. Zie hier the Spiral Calendar van Wall Street. Het volgende draaipunt ligt rondom donderdag 22 april – maandag 25 april. Mijns inziens bestaat een goede kans dat dan een bodem wordt gevormd.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 4 april 2010 hier downloaden. Zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar ontvangen? Vul hier uw emailadres in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.