Volgens Wijwordenwakker.org zal er binnenkort in Griekenland een belangrijke regel ingevoerd gaan worden. Betalingen van meer dan € 1500 moeten dan verplicht elektronisch gedaan worden. Waarom is zo’n eventuele regel zorgwekkend? Het houdt in dat de overheid een veel grotere greep op de financiële huishouding van haar inwoners gaat krijgen.

Dat is niet zo erg bij een betrouwbare overheid, maar bij een overheid die enorme ongedekte schulden maakt, die miljarden verzint en die gestolen bewijs, tegen alle rechtsregels in, als bewijs invoert, is het zorgwekkend. Dat juist Griekenland, waar de overheid tien jaar lang Europa bedonderde met haar boekhouding, deze regel wil invoeren, heeft alles te maken met de positie waarin Griekenland zich nu bevindt. Niet de Griekse regering is zo’n voorstander van deze nieuwe regel, maar Europa is het. Griekenland is testcase voor een regeling die enkele jaren daarna voor heel Europa kan gaan gelden.

Privacy en vermogen zijn zaken die dan volledig verleden tijd zijn. De overheid weet straks niet alleen wat u aan wat uitgaf, maar ook waar u zich bevond. De totale controle over al uw handelingen is dan niet veraf meer, zeker niet als de koppeling met GSM gegevens een feit wordt. Een chip met zender onder uw huid is dan nog slechts een formaliteit. Natuurlijk, bij de invoering van zo’n regeling zullen ze aangeven dat ze de gegevens niet koppelen, maar dan gebeurt er weer eens iets en dan mogen die eerdere regels vergeten worden.

Daar is dan niet eens een tweede ‘11 september’ voor nodig. Simpelweg het feit dat de overheid weer eens geld tekort heeft, zal straks reden zijn om iedereen simpelweg af te pakken wat de overheid nodig heeft. Argentinië is hiervan een sprekend voorbeeld.

De overheid, niet zo zeer zijnde het instituut dat er voor de inwoners is, maar de overheid in de vorm van de mensen die het echt voor het zeggen hebben. Die hebben het meeste geld, de meeste macht en straks alle inzage in wat anderen hebben. Wat of wie ze niet zal aanstaan, kunnen ze dan gewoon tegenwerken door elektronisch geld te laten verdwijnen of de toegang tot het elektronische geld te ontnemen.

Dat is heel simpel slechts een druk op een knopje. Uw hele leven zal afhangen van de beschikbaarheid van uw elektronische vermogen dat volledig wordt beheerd en beheerst door de overheid.

Ik persoonlijk moet er niet aan denken. In zo’n land zal ik niet willen wonen. Sterker nog, ik zou het de oorlog verklaren. Zo’n land staat voor de totale dictatuur. Laten we dus wakker blijven en regelgeving die deze richting op gaat in de kiem smoren.

Tom Lassing, www.beursbox.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.