Laatste update:

Dax future 240 minutenchart

Dax future 240 minutenchart

Een flinke schok gisteren voor hardwerkend Nederland. Mensen die hard werken en goed geld verdienen worden er flink voor bestraft. Als je daarnaast toevallig je geld ook nog eens met traden hebt verdiend gaat het straks extra hard, want de transactietax lijkt er toch te komen. Nu is het allemaal nog niet zo ver, maar toch geen prettige gedachte.

Er zit dus maar een ding op en dat is nog meer geld verdienen met traden :) Laten we snel even naar de charts kijken.

Ik schreef gisteren dat het voor de Dax van belang is dat deze boven de steun rond 7260 blijft. Deze steun werd na een flinke stijging gisteren getest. Vanochtend zien we een nieuwe test en terwijl ik dit schrijf heb ik net op een mislukte neerwaartse uitbraak gehandeld. De koers daalde even onder de low van gisteren en veerde meteen weer op. Een mooie long trade met een snelle 30 punten. Het ziet er dus naar uit dat de markt deze steun vooralsnog respecteert.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

In de dagchart zien we dat de trend nog wel opwaarts is, maar het momentum is volledig weggevallen. We hebben een stijging boven 7350 en 7450 nodig voor nieuwe opwaartse impulsen.

Bund future 240 minutenchart

In de Bund verwachtte ik een test van de steun rond 140.60, maar vooralsnog is de Bund niet van plan toe te geven aan zwakte. Toch zie ik de weerstand rond 142 niet zomaar gebroken worden. Uiteraard is het wel zo dat indien het wel gebeurt, ik snel met de markt meedraai, want dan kan de koers snel oplopen. Ik neem aan dat er rond 142 flink wat stoporders in de markt liggen die dan getriggerd worden. Zaak dus om deze weerstand goed in de gaten te houden. Voor vandaag begin ik de dag neutraal en wacht even de komende twee uur af voor een in te spelen richting.

Crude oil futures dagchart

Crude oil futures dagchart

In de dagchart van Crude oil zien we mogelijkerwijs het begin van een nieuwe dagcyclus. Ik zie nog geen overtuigende draai in de cyclusindicator, maar qua telling zou hier toch een bodem moeten liggen. Een herstel tot rond $90-92 is dan mogelijk waar ik dan benieuwd ben of de markt daar weer een lagere top zet.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2460, tweede steun 2400, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7260, tweede steun 7160, eerste weerstand 7350, tweede weerstand 7400;

Bund future: eerste steun 140.60, tweede steun 139.50, eerste weerstand 142.00, tweede weerstand 142.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.