Dax future dagchart

Dax future dagchart

Trading dag update 1 oktober 2012. Nieuwe maand, nieuwe ronde en nieuwe kansen of toch meer van hetzelfde? Nee, ik geloof dat de komende maanden zeer spannend zullen worden en het zal blijken in hoeverre de positieve reactie van de beurzen op de maatregelen van de ECB (onbeperkt opkopen van Spaans schuldpapier) en de Fed (QE 3) daadwerkelijk enig fundament hebben.

Laten we beginnen met de dagchart van de Dax futures, want hier zien we in potentie een interessante situatie. De huidige dagcyclus loopt op zijn laatste benen. Qua telling en stand van de indicatoren zou vandaag, uiterlijk morgen een dagcyclusbodem gezet moeten worden.

Kijken we naar de opening van vandaag (neerwaartse gap, die meteen wordt opgevuld) dan zou wellicht vanochtend al de cyclusbodem gezet kunnen zijn, maar dat moeten we in de loop van de dag verder bekijken. In elk geval verwacht ik voor deze week een herstel op de correctie van vorige week en wellicht voor de Dax een net iets hogere top, gevolgd door een nieuwe daling die dan onder 7000 komt.

Dit laatste als gevolg van het feit dat de weekcyclus ook tegen het einde loopt en de dagcycli dan de neiging hebben om bearish van aard te zijn.

Bund future 420 minutenchart

Bund future 420 minutenchart

Indien de visie op de Dax correct is, dan ligt het redelijk voor de hand om voor de Bund uit te gaan van een correctie. Vorige week gaf ik aan dat ergens rond 141 een top mogelijk was. Het werd net iets onder 142.

In de 420 minutenchart zien we dat de cyclus qua tijd tegen het einde loopt, maar de indicatoren beschikken nog over heel wat dalingsruimte. Vandaag zou daarom een goede dag kunnen zijn om een flinke daling in te zetten. Koersdoel ergens rond 140 om vanaf daar weer iets te herstellen.

Morgen een analyse van goud en olie.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2385, tweede steun 2300, eerste weerstand 2525, tweede weerstand 2600;

Dax future: eerste steun 7200, tweede steun 7100, eerste weerstand 7350, tweede weerstand 7450;

Bund future: eerste steun 140.50, tweede steun 139.50, eerste weerstand 142.00, tweede weerstand 142.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.